Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... φιλάσθενα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕ ΛΕΜΕ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ήταν χτεσινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι μισές ιατρικές δαπάνες που κάνει ένας εργαζόμενος κάθε χρόνο δεν καλύπτονται από το ασφαλιστικό του ταμείο. Ομως, κάθε άλλο παρά μας εκπλήσσουν, αφού ...τα λέμε εδώ και χρόνια.

Σας λέμε, επίσης, με βεβαιότητα ότι αυτό δεν οφείλεται στο ότι ο μέσος Ελληνας είναι «κατά φαντασίαν ασθενής» ή φοβητσιάρης. Στη συνεχιζόμενη για χρόνια και συνεχώς εντεινόμενη πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε «εταιρείες» οφείλεται, όπως και στη συνεχή κατάπτωση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το χειρότερο, μάλιστα, είναι πως αυτή η επιχείρηση ...ενίσχυσης των ιδιωτικών επιχειρήσεων Υγείας άρχισε, αλλά δε φαίνεται να τελειώνει. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έδωσαν τη σκυτάλη στη ΝΔ, που επιταχύνει τους ρυθμούς.

Και, μάλλον, δε θα ησυχάσουν, μέχρι να δουν όλα τα νοσοκομεία ιδιωτικά (άντε και μερικά κρατικά σε υπολειτουργία για να δικαιολογείται η Υγεία ως «δημόσιο αγαθό») και, φυσικά, όλους τους Ελληνες να παγιδευτούν στην ιδιωτική ασφάλιση.

Αλλωστε, ήδη, ένα «μίνι ασφαλιστικό» συζητείται στη Βουλή και ετοιμάζεται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για το «μεγάλο»! Οσο για τα νοσοκομεία, οι κενές θέσεις προσωπικού ...χάσκουν, ενώ τα σχετικά κονδύλια του προϋπολογισμού γίνονται ακόμη λιγότερα.

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά τους αναλυτές του τελευταίου γκάλοπ, που είδε το φως της δημοσιότητας, οι Ελληνες θέλουν τον Κώστα Καραμανλή πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώτος είναι «καταλληλότερος» και ο δεύτερος «ειδήμων» στα εξωτερικά θέματα.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται πως για να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις δεν έχεις παρά να κάνεις τις ...κατάλληλες ερωτήσεις και, φυσικά, να προβάλλεις τα αποτελέσματα με τον τρόπο που σε βολεύει.


Γρηγοριάδης Κώστας

Η συνέχεια είναι γνωστή: Τα «μηνύματα» των γκάλοπ συνοδεύονται με τη συντριπτική παρουσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα Μέσα Επικοινωνίας. Προσθέστε τα ρουσφέτια και την εξαγορά συνειδήσεων. Βάλτε τις απύθμενες προεκλογικές δαπάνες. Συνυπολογίστε και τον εκλογικό νόμο και ...ο δικομματισμός καλά κρατεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δωρεάν επείγουσα ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε στρατιωτικές δυνάμεις επέμβασης (2011-12-09 00:00:00.0)
Δωρεάν φάρμακο και υπηρεσίες Υγείας (2010-10-07 00:00:00.0)
Δωρεάν σύστημα υγείας για όλους (2002-04-30 00:00:00.0)
Οι προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος (2000-07-15 00:00:00.0)
Τα άρθρα για τη χρηματοδότηση (1997-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ