Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπάρχει διέξοδος

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, ναυτεργάτες, μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, επαγγελματοβιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενοι, όλοι οι εργαζόμενοι του Πειραιά και των νησιών έχουν αντικειμενικό συμφέρον να βρεθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης, για να αποκρούσουν το ξεπούλημα του λιμανιού, να εντείνουν την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Εχουν συμφέρον να συσπειρωθούν αποφασιστικά γύρω από το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ και των προτάσεων που έχει επεξεργαστεί το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, τα λιμάνια πρέπει να μείνουν ενιαία, 100% δημόσια, χωρίς μετοχοποιήσεις, θυγατροποιήσεις, κατάργηση ή παραχώρηση δραστηριοτήτων τους στους ιδιώτες. Να απορριφθούν αποφασιστικά τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου περί «ανταγωνιστικότητας», να αποδυναμωθούν και να απομονωθούν οι δυνάμεις της ενσωμάτωσης και του συμβιβασμού.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για:

  • Λιμάνια δημόσια, οργανικά ενταγμένα σε μια πολιτική φιλολαϊκής αντιμονοπωλιακής ανάπτυξης, στο πλαίσιο ενός κεντρικού πανεθνικού σχεδιασμού και διεύθυνσης, που κινητοποιεί τα κοινωνικοποιημένα, συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής με κοινωνικό, εργατικό έλεγχο. Μέσα από κει, τα λιμάνια θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη και την προοπτική τους και θα αποτελούν εργαλεία άσκησης διακρατικών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής για συνεργασία και συμφωνίες στη βάση του αμοιβαίου οφέλους.
  • Ειδικότερα, το λιμάνι του Πειραιά θα στηρίζει και θα υπηρετεί τη σταθερή, μόνιμη, με πλήρη δικαιώματα εργασία.
  • Θα είναι οργανικά δεμένο με την παραγωγή, θα προωθεί τις διακλαδικές σχέσεις και θα βοηθά τη ναυπηγοεπισκευή.
  • Θα στηρίζει και θα υπηρετεί το νησιωτικό σύμπλεγμα, την οικονομία του, για εθνικό δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
  • Θα βοηθά την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής με κριτήριο τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Γι' αυτό απαιτείται ανατροπή των συσχετισμών δύναμης, για να γίνει πραγματική αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας, για να μετατραπούν τα λιμάνια σε λαϊκή περιουσία μέσα στο πλαίσιο της Λαϊκής Οικονομίας, που αποτελεί τη μόνη λύση - διέξοδο σε όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ