Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Η... φωτοβολίδα

«

Λονδίνο. Βρετανός στρατιώτης που μόλις είχε επιστρέψει σώος από το Ιράκ, θέλησε να εξαπολύσει φωτοβολίδα από τον... πρωκτό του αλλά αντ' αυτού βρέθηκε στο χειρουργείο.

Το απίστευτο κι όμως αληθινό περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή στο Σάντερλαντ της Βρετανίας. Στο τέλος μιας επίδειξης πυροτεχνημάτων, ο στρατιώτης έβγαλε παντελόνι και εσώρουχο, έπεσε στα τέσσερα, σφήνωσε στον πρωκτό του ένα βεγγαλικό και έβαλε φωτιά στο φιτίλι ενώπιον μεγάλης παρέας φίλων του. Μετά την έκρηξη ο στρατιώτης παρουσίασε αιμορραγία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο».

Η είδηση δημοσιεύτηκε αυτούσια την Παρασκευή 10 Νοέμβρη στην εφημερίδα «Βήμα»!!!

Στην εποχή της εικόνας ζούμε, σύντροφοι. Οπότε οι συνειρμοί από αυτό το τραγελαφικό περιστατικό είναι κυριολεκτικώς αναπόφευκτοι. Κάθε δε απόπειρα να χαρακτηριστεί μια τέτοια «φαμφάρα» μεμονωμένη ψυχοπαθογένεια είναι κυριολεκτικά εκ του πονηρού. Δεν είναι μεμονωμένη αλλά επιδεικτικά εύγλωττη αντίληψη για τα νιάτα, τη ζωή γλιτωμένη από τον πόλεμο, την πολιτική που αποφάσισε την εισβολή στο Ιράκ από νεαρό του Σάντερλαντ... Δεν είναι μόνος του αλλά με φίλους σε δημόσιο χώρο (εξ ου και η είδηση που έφτασε ως εδώ) και «πανηγυρίζει» στο επίπεδο του παραλογισμού που τον έφερε ζωντανό από την άκρη της... δημοκρατικής κόλασης.

Το δράμα του πολέμου στο Ιράκ, το έγκυρον του Βήματος (!) και η καταφανής επικαιρότητα του (κώλου) πρωκτού, νομιμοποιούν κατά την ταπεινή μου γνώμη και σκέψη ότι το άρθρο 16 του Συντάγματος και ο τρόπος κυρίως που αντιμετωπίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι πράγματι μια ολόιδια με αυτήν στον πρωκτό του νέου, εκ Σάντερλαντ, επαγγελματία πολεμιστή, φωτοβολίδα στον πρωκτό.

Γιατί παράγει λαϊκό θέαμα και δη φανταχτερό. Αφαιρεί κάθε ταξική προσέγγιση του θέματος αφού, όπως θα έλεγαν και οι γκλαμουράτοι λαϊκιστές των ΜΜΕ, «υπογραμμίζει το θρίαμβο της ζωής». Επιπλέον, δεν παράγει θλίψη αλλά μια βεβιασμένη μπαλαφάρα που καταλήγει σε χάχανα. Οπως ακριβώς και η λέξη παιδεία, δωρεάν και Δημόσια μάλιστα, αν απλώς κάποιος γνωρίζει έστω κι επιδερμικά το πολεμικό βάσανο, την τραγωδία της μόρφωσης σήμερα στον τόπο μας.

Το άρθρο 16 είναι η φωτοβολία του δικομματισμού που σκάει ως άκρατος φιλελευθερισμός στα μούτρα του λαού εκτοξευόμενη μάλιστα από την οπτική γωνία και θέση όπου συναντώνται η κεντροδεξιά με την κεντροαριστερά...

Τίνος εστί ο πρωκτός είναι το ζητούμενο. Πώς εξασφαλίζεται ο μη τραυματισμός του φέροντος τη φωτοβολίδα νέου που αφού αποφοιτήσει από μη κερδοσκοπικό, τυχόν αγγλικό ή αμερικανικό ΑΕΙ κόλετζ, θα δοκιμάσει την εφαρμογή των γνώσεών του σε κάποιο Ιράκ του παρόντος ή του μέλλοντός του.

Το... δημοψήφισμα μοιάζει με το πανηγύρι των πυροτεχνημάτων. Μες στην κόλαση του φωτός και των άπειρων λαϊκών προβλημάτων ποιος θ' ασχοληθεί με τον τραυματισμένο πισινό της νοημοσύνης μας;

Διαβάστε, γιατί χανόμαστε!


της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ