Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Δεκέμβρης 2006 - Γενάρης 2007

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και στελέχη του, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, τις χιλιάδες φίλες και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να δραστηριοποιηθούν μαχητικά για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, που θα διεξαχθεί τους μήνες Δεκέμβρης 2006 - Γενάρης 2007.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί ζωτική ανάγκη και βασική προϋπόθεση για την παραπέρα συνολική ισχυροποίηση του Κόμματος.

Το ΚΚΕ εξασφαλίζει τα οικονομικά του από τις συνδρομές των μελών του, από το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων των βουλευτών και ευρωβουλευτών και άλλων εκλεγμένων του, με βάση το Καταστατικό μας, καθώς και από την κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα. Ωστόσο, αυτά δεν επαρκούν για να ανταποκριθεί το ΚΚΕ στις μεγάλες ανάγκες που δημιουργεί η πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση με τους πολύμορφους μηχανισμούς που υπηρετούν την πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Χρειάζεται, εκτός από την εθελοντική δουλιά των μελών του και τη σταθερή βοήθεια οπαδών του, να στηριχτεί και οικονομικά πλατύτερα από την εργατική τάξη και το λαό. Να ενισχυθεί από ανθρώπους που, ενώ δεν υιοθετούν την πολιτική του, εκτιμούν το ρόλο και γενικότερα την προσφορά του στην κοινωνική πρόοδο, αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σημασία που έχει η οικονομική του στήριξη.

Το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους ανθρώπους της επιστήμης, της τέχνης, να συνεισφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση. Πρώτα από όλα, καλεί τους εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να το ενισχύσουν οικονομικά από το υστέρημά τους, γνωρίζοντας ότι το λαϊκό εισόδημα έχει μειωθεί σημαντικά από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ότι αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα στη διαβίωσή τους. Η δική τους ενίσχυση έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος και σημασία. Είναι ταξικό καθήκον. Είναι πράξη αναγνώρισης και καταδίκης της πολιτικής που τους οδηγεί στη σύγχρονη φτώχεια, που καταδικάζει και τα παιδιά τους στην εργασιακή ανασφάλεια, σε ένα χειρότερο μέλλον. Αποτελεί ενίσχυση της δικής τους δύναμης και προοπτικής, που θα βάλει τέλος στην κλοπή του πλούτου, που εκείνοι παράγουν, από το κεφάλαιο.


Ενίσχυση των οικονομικών του ΚΚΕ σημαίνει:

Εξασφάλιση της λειτουργίας του Κόμματος, ενίσχυση και ανάπτυξη των δυνατοτήτων μελέτης και επεξεργασίας των θέσεων που εξοπλίζουν θεωρητικά και πρακτικά το ίδιο το Κόμμα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Βελτίωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, του «Ριζοσπάστη» και του «902», ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού, καθώς και ανάπτυξη του εξοπλισμού και των άλλων μέσων που χρησιμοποιούν η ΚΕ και οι Οργανώσεις στη δράση τους. Ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων και δράσεων, καθώς και της αλληλεγγύης σε κομμουνιστικά κόμματα και λαϊκά κινήματα που αντιμετωπίζουν την ωμή ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Η Οικονομική Εξόρμηση μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία και το μέσο για μια νέα ζωντανή, πλατιά και ουσιαστική επικοινωνία του ΚΚΕ με τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, για τη διεύρυνση των πολιτικών δεσμών μαζί τους. Για την ενίσχυση της συσπείρωσης γύρω από τη δράση του Κόμματος για την αποφασιστική ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για τα σύγχρονα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας και την πολιτική πρόταση για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας σε αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή, δημοκρατική γραμμή, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία.

Η ΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους δραστήριους οπαδούς του να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και σε αυτή την Οικονομική Εξόρμηση. Να απευθυνθούμε πλατιά σε όλους αυτούς με τους οποίους συναντηθήκαμε στους καθημερινούς αγώνες.

Ολοι στη μάχη με τα κουπόνια στο χέρι, για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

ΚΚΕ ισχυρό - λαϊκή αντεπίθεση!

ΑΘΗΝΑ 25 Νοέμβρη 2006

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ