Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ στους επιχειρηματικούς ομίλους

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τα λιμάνια μποναμά για κέρδη στους ιδιώτες, αφού πρώτα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα είχε μετατρέψει σε Ανώνυμες Εταιρείες...

Ενα ακόμη «φιλέτο» από την κρατική ιδιοκτησία παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο η κυβέρνηση της ΝΔ. Η μετατροπή των λιμανιών από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε Ανώνυμες Εταιρείες έστρωσε το δρόμο στη σημερινή, για την παράδοσή τους στους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών αρχίζοντας από τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, τα οποία αποτελούν ευαίσθητους τομείς στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας, είναι εγκληματική. Δεν έχει καμία σχέση με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, της δήθεν αύξησης των θέσεων εργασίας, που ψευδέστατα προπαγανδίζει η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να αγωνιστούν για λιμάνια 100% κρατικής ιδιοκτησίας, εντάσσοντας αυτόν τον αγώνα στη διεκδίκηση μιας άλλης πολιτικής φιλολαϊκής ανάπτυξης, όπου τα λιμάνια θα είναι λαϊκή περιουσία και στο πλαίσιο ενός κεντρικού πανεθνικού σχεδιασμού και διεύθυνσης, με εργατικό έλεγχο, θα λειτουργούν σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων.


ΣΕΛ.  8   -   10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ