Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φορολογικά ... ανέκδοτα

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Από το 2007 και μετά, όλοι οι Ελληνες πολίτες θα πληρώνουν λιγότερους φόρους εισοδήματος», διαβεβαίωσαν δημοσίως τις προάλλες ο υπουργός και υφυπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης και Αν. Μπέζας, αντίστοιχα, παρουσιάζοντας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Κι όπως παρατηρείτε, αναφέρθηκαν στους άμεσους φόρους και όχι στους έμμεσους. Τι να πουν για τους δεύτερους, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι αυξάνουν συνεχώς και, μάλιστα, με γρήγορους ρυθμούς...

Πέρα απ' αυτό, όμως, στον «αέρα» βρίσκεται και η προαναφερόμενη υπουργική διαβεβαίωση. Κοινώς, οι αρμόδιοι της κυβέρνησης λένε ψέματα. Προφανώς, δε γίνεται να πληρώνουν από το 2007 λιγότερους φόρους εισοδήματος όλοι οι Ελληνες πολίτες και, ταυτόχρονα, στον κρατικό προϋπολογισμό του 2007 (καταρτίστηκε με την καθοδήγηση των δύο κυβερνητικών στελεχών και ήδη συζητείται στη Βουλή) να υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση των κρατικών εσόδων από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 6,8% ή περίπου 240 εκατ. ευρώ.

Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις, θα κάνουν λιγότερο άδικο το αντιλαϊκό φορολογικό σύστημα; Δηλαδή, δε φτάνει που μας κατακλέβουν - με τους φόρους και μια σειρά άλλα μέτρα - μας «δουλεύουν» κι από πάνω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ