Τρίτη 1 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Στεγνώνει» ο Θεσσαλικός κάμπος

Associated Press

Θα δούμε, άραγε, και στην Ελλάδα τέτοιες εικόνες αφρικανικής ερήμου, όπως η διπλανή φωτογραφία; Ισως, κάποιοι περιβαντολόγοι, να μη το αποκλείουν. Και μπορεί, βέβαια, η εκτίμηση αυτή να φαντάζει υπερβολική , αλλά ο Θεσσαλικός κάμπος κινδυνεύει απο ξηρασία. Και κινδυνεύει σήμερα, ενώ οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται. Η λίμνη Πλαστήρα παρουσιάζει φέτος έλλειμμα νερού κατά 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και η στάθμη του Πηνειού μειώθηκε από τα 2,75 μέτρα που ήταν πέρισι, στα 1,9 μέτρα.

Κανονικά, μόνο τα δυο αυτά, αδιαμφισβήτητα στοιχεία, θα έπρεπε να έχουν σημάνει συναγερμό στη κυβέρνηση και, ιδιαίτερα, στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες. Και, όμως, το μόνο, που κάνουν, είναι να δίνουν... συμβουλές διαχείρισης της υδάτινης φτώχειας, ενώ επιχειρούν -με τον ένα ή άλλο τρόπο- να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους αγρότες της Καρδίτσας και της Λάρισας, ελπίζοντας -ίσως- σ' έναν αποπροσανατολιστικό και βολικό για την αποκρυψη των μεγάλων ευθυνών τους «τοπικό πόλεμο» νερού.

Ας μην αυταπατώνται. Οσο δεν βλέπουν νερό οι αγρότες της Θεσσαλίας, τόσο μεγαλώνει και αγριεύει το ποτάμι της αγανάκτησης και θα είναι όλο δικό τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ