Τρίτη 1 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αμεση λήψη μέτρων

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Θεωνά, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την ανάγκη λήψης μέτρων για να εμποδιστεί η επέκταση των διυλιστηρίων της «Πετρόλα» καθώς και το σχετικό πρόγραμμα επενδύσεων, ζήτησε με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων, όπως συνέβη στο παρελθόν, καθώς και οι κίνδυνοι καταστροφής του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, σημειώνει ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, στο κείμενο της Ερώτησής του, ότι σύμφωνα με προκαταρκτική μελέτη η εταιρία «Πετρόλα» σχεδιάζει επέκταση των δραστηριοτήτων της με διπλασιασμό των μονάδων - δραστηριοτήτων της, με πολλαπλάσια αύξηση της ισχύος, τετραπλασιασμό της κατανάλωσης καυσίμου και υπερτριπλασιασμό του όγκου των απαερίων. Η ενέργεια επέκτασης, τονίζει σ' άλλο σημείο, των εγκαταστάσεων που πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής, βρίσκει τη ριζική αντίθεση των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων της περιοχής, όλων των μαζικών φορέων κι έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στον πληθυσμό.

Παράλληλα, επισημαίνει ο Γ. Θεωνάς, ότι η επέκταση των διυλιστηρίων «Πετρόλα», και το σχετικό πρόγραμμα επενδύσεων, αφ' ενός παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία όσον αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα την οδηγία Σεβέζο, αφ' ετέρου έρχεται σε αντίθεση με τη σχετική απόφαση ακύρωσης προηγούμενης προσπάθειας επέκτασης από το Συμβούλιο Επικρατείας το 1991. Η επέκταση αυτή των εγκαταστάσεων της «Πετρόλα», καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο με αυτές της «Πυρκάλ» και θα πολλαπλασιάσει τους κινδύνους για ατυχήματα όπως αυτό που έγινε το 1992, με τραγικό αποτέλεσμα, 14 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ