Τρίτη 1 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δε χρειάζονται νέοι νόμοι εναντίον της τρομοκρατίας

Να υπερασπιστούν την Ελλάδα και να εξηγήσουν ότι η χώρα μας, «όχι μόνο δεν είναι τόπος εις τον οποίο ακμάζει η τρομοκρατία, αλλά είναι τόπος ειρήνης, δημοκρατίας και σταθερότητας», ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, από τους ομογενείς, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αχαιών που έγινε στην Πάτρα.

Ο Κ. Στεφανόπουλος, παράλληλα, κάλεσε του ομογενείς, που κυρίως ζουν στις ΗΠΑ, να ασκήσουν την επιρροή τους, ώστε «να αποκρούσουν τις κατηγορίες που διατυπώνονται ότι δήθεν η Ελλάδα είναι κέντρο τρομοκρατών και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και να συλλάβει τους τρομοκράτες της "17 Ν"».

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο νομικό πλαίσιο που υπάρχει στη χώρα μας σχετικά με την τρομοκρατία, ανέφερε ότι «υπάρχουν νόμοι αυστηρότατοι, εις τρόπον ώστε να μην χρειάζεται να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το νομικό μας οπλοστάσιο». Και πρόσθεσε: «Ούτε μπορούμε να λαμβάνουμε μέτρα, τα οποία μπορεί να είναι εναντίον της ελευθερίας των Ελλήνων πολιτών. Δε λέω των πολιτών εγκληματιών. Λέω των πολιτών, οι οποίοι μπορεί να θεωρούνται από τον οποιονδήποτε ύποπτοι, χωρίς να είναι. Δεν μπορεί να συλλαμβάνουμε ανθρώπους χωρίς στοιχεία. Ούτε μπορεί να προφυλακίζουμε ανθρώπους, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ