Τρίτη 1 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκέψεις γύρω απ' όσα δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα για τις διεκδικήσεις των απογόνων του ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Στις 13 Ιούλη διάβασα στο «Ριζοσπάστη» τις δηλώσεις του Γερμανού πρέσβη κ. Χ. Κούνερ κι άναψαν τα αίματά μου από οργή και αγανάκτηση. Μου θύμισε τις διαταγές και τα «φερμπότεν» των χιτλερικών γκαουλάιτερ της κατοχικής περιόδου. Οι «διαμαρτυρίες» του κ. πρέσβη εξαπολύθηκαν εξαιτίας των διεκδικήσεων των απογόνων του αιματοκυλισμένου ΔΙΣΤΟΜΟΥ. «Φυσικά», δήλωσε ο Κούνερ, «καταδικάζουμε τις σφαγές που έγιναν ».

Καταδικάζουμε, αλλά δεν πληρώνουμε. Ατόφιο χιτλερικό αυταρχικό πνεύμα. Σπάμε και δεν πληρώνουμε, καταστρέφουμε και δεν πληρώνουμε, χρωστάμε το αναγκαστικό κατοχικό Δάνειο - κι έτσι θέλουμε: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

...Κι ωστόσο ο κ. πρέσβης είχε το θράσος να μιλά για το νόμο και να χαρακτηρίζει σαν παράνομες τις καθόλα νόμιμες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Αποφάσεις μάλιστα σύννομες και με το Διεθνές Δίκαιο - όπως τεκμηριωμένα απέδειξε ο συνήγορος των κατοίκων του Διστόμου, κ. Γιάννης Σταμούλης.

Είναι ξεκάθαρο πως παράνομη είναι η Γερμανία κι όλο το δίκιο με το μέρος των απογόνων των θυμάτων του Διστόμου και πολύ καλά κάνουν και προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην προσφυγή τους αυτή, σ' αυτόν τον αγώνα τους πρέπει να βρουν την ηθική υποστήριξη όλου του λαού. Των φορέων της αυτοδιοίκησης. Ολων των πνευματικών ανθρώπων της χώρας, μιας και η κυβέρνηση για «το εθνικό συμφέρον» είναι με τη Γερμανία. Ετσι δήλωσε ο κ. Ρέππας, όπως γράφει ο «Ρ» της 13/7/2000.

Δεν παρανομούν οι απόγονοι των θυμάτων του Διστόμου, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κούνερ. Η Γερμανία παρανομεί και τώρα και επί Γ΄ Ράιχ, όταν χωρίς να κηρύξει τον πόλεμο εισέβαλε στη χώρα μας κι έπληξε με τα «στούκας» στις 6/4/41 το λιμάνι του Πειραιά, με τόσες καταστροφές. Η Γερμανία παρανομεί από το 1946, που με βάση τη Συνθήκη του Παρισιού όφειλε να πληρώσει τις επιδικασθείσες πολεμικές επανορθώσεις (8.222 εκατομμύρια δολ. ΗΠΑ, αξίας 1938) και δεν πλήρωσε απ' αυτά ούτε «σεντς» μέχρι τώρα.

Η Γερμανία η σημερινή (διάδοχος του Γ΄ Ράιχ) είναι παράνομη γιατί δεν πληρώνει τίποτε από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο με βάση τη Συνθήκη της Ρώμης 14/3/42. Συνθήκη ανάμεσα σε Ιταλία, Γερμανία από τη μια και απ' την άλλη την κατοχική κυβέρνηση της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον Αγ. Αγγελόπουλο η αξία με τα τοκοχρεολύσια μέχρι το 1998 έφτανε τα 16,8 δισ. δολ. ΗΠΑ (περίπου 3,7 τρισ. δρχ.).

Σε επανειλημμένα άρθρα μου αναφέρθηκα λεπτομερώς. Το ΚΚΕ οργάνωσε ημερίδα, όπου εξαντλήθηκε το θέμα, ενώ δεν έπαψε να φέρνει επανειλημμένα το πρόβλημα στη Βουλή. Η ΠΕΑΕΑ και οι συνεργαζόμενες μ' αυτήν πανελλήνιες ενώσεις δε σταμάτησαν να διαδηλώνουν και να απαιτούν από τις κυβερνήσεις να διεκδικήσουν φτάνοντας μέχρι και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης - για να υποχρεωθεί η Ενωμένη Γερμανία να πληρώσει τα οφειλόμενα στο ελληνικό δημόσιο.

...Σ' ένα άρθρο μου έγραψα, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κ. Μητσοτάκης. Δηλ. θέλετε να τα χαρίσετε; Μα δεν είναι δικά σας. Ανήκουν στο λαό και τα τρισεκατομμύρια αυτά (σε 15 τρισ. δρχ. ανέρχονται σήμερα τα οφειλούμενα, από τη Γερμανία ποσά) τα έχει τόση ανάγκη, για να καλύψει τόσες πληγές ο λαός μας.

Το επαναλαμβάνω και σήμερα. Η κυβέρνηση Σημίτη οφείλει να διεκδικήσει τα οφειλόμενα από τη Γερμανία, αν έχει ίχνος ελληνικού φιλότιμου και συναίσθηση ευθύνης.

Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουν να πιέσουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς, όλες οι ενώσεις. Ολοι οι πνευματικοί φορείς, σύμπασα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επικεφαλής το ΔΣ της Αθήνας. Να πάρουν θέση όλα τα κόμματα και η ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδας. Να ένα θέμα που οι Μητροπόλεις πρέπει να καλέσουν το λαό να βγει στους δρόμους και με τους σταυρούς, τα εξαπτέρυγα και τα λάβαρα των εκκλησιών, οι ιερείς και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο χρέος της.

Ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα ανάμεσα στ' άλλα είπε ως σε κατακλείδα: «Η Γερμανία όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να δείξει ότι όλοι μας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και να συμβάλουμε στο χτίσιμο μιας Ευρώπης, όπου ποτέ δε θα συμβούν ξανά τέτοια πράματα ».

«Ιδιον» των ιμπεριαλιστών είναι βέβαια η ψευτιά . Με όσα όμως λέει ο κ. Κούνερ ξεπέρασε και τον Γκέμπελς. Ολοφάνερο πως ψεύδεται ο κ. πρέσβης. Ψεύδεται, και φόρο δεν πληρώνει κανένα και πουθενά. Και να γιατί:

Η Γερμανία πρωτοστάτησε στην Ευρώπη και μ' όλους τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και διέλυσαν τη ΟΔ Γιουγκοσλαβίας με την απόφαση της Λισαβόνας (16/12/92) κι άρχισε ο πόλεμος στη Βοσνία... αιματοκυλίστηκαν.... λαοί αλλοεθνείς και αλλόθρησκοι, που, για πενήντα χρόνια μετά τον πόλεμο, ζούσαν σα μια οικογένεια. Σε συνέχεια, με το χιτλερικού τύπου πόλεμο, που άρχισαν με τους βομβαρδισμούς στις 24/3/99 στη Γιουγκοσλαβία, η Γερμανία, θυμήθηκε τη λύσσα με την οποία ο Χίτλερ άρχισε στις 6/4/41 την επίθεσή του ενάντια στη γειτονική χώρα και την Ελλάδα. Πέρα απ' αυτό, με τις αποφάσεις του Ελσίνκι, οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές -πρωτοστατούσης της Γερμανίας- θα δημιουργήσουν τον ευρωστρατό της ΕΕ, για να τσακίσουν κάθε αντίσταση που θα εκδηλωθεί - όχι μόνο στην Ευρώπη...

Αυτή είναι η «ειρήνη», που προσπαθεί να επιβάλει η Γερμανία με τους άλλους ιμπεριαλιστές. «Ειρήνη» νεκροταφείου, με την υποδούλωση των λαών, μαζί και του γερμανικού.

Δυστυχώς στα σχέδια αυτά είναι εγκλωβισμένη και η Ελλάδα, με τη ραγιαδίστικη πολιτική των κυβερνήσεων του μεγάλου κεφαλαίου... και δε φτάνουν οι πολεμικές δαπάνες για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, θα πληρώνουμε τώρα και για τον ευρωστρατό. Θα πληρώνουμε για να δολοφονούνται χιλιάδες και χιλιάδες απ' τους λαούς και θα εκδηλώνουν αντίσταση στην υποδούλωσή τους στη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη.

Τι λέει γι' αυτά ο λαλίστατος κ. Χριστόδουλος, προκαθήμενος της εκκλησίας της Ελλάδας; Αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα, γι' αυτούς και βέβαια και για την πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου.

Το μόνο θέμα που τους απασχολεί είναι η αναγραφή στις ταυτότητες της λέξης Ορθόδοξος. Να σκοτώνουμε «χριστιανικότατα» τους λαούς με την ταυτότητα του ορθόδοξου!


Νίκανδρος ΚΕΠΕΣΗΣ
Επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ