Τρίτη 1 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Εξοπλισμοί ... στην υπηρεσία της «νέας τάξης»

Με αφορμή το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε πρόσφατα το ΚΥΣΕΑ, το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, τονίζει: «Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του ΚΥΣΕΑ ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα τεσσάρων τρισεκατομμυρίων δραχμών για την επόμενη 5ετία, ομολογώντας ανοιχτά πως πρόκειται για εξοπλισμούς, που προορίζονται "για τη διαφύλαξη της ειρήνης στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή"».

«Ο λαός μας, συνεχίζεται στο κείμενο, και οι λαοί της περιοχής γνωρίζουν ήδη μέσα από το βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, την κατοχή της Βοσνίας και του Κοσσόβου, τα γενικότερα αποσταθεροποιητικά και επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ, πως με το πρόσχημα "διαφύλαξη της ειρήνης" οι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να υποδουλώσουν όλους τους λαούς. Ακριβώς αυτά τα σχέδια, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, υπηρετεί και το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Καλείται και πάλι ο λαός μας να πληρώσει με τον ιδρώτα του, νέα όπλα που οπλίζουν το δολοφονικό χέρι του ΝΑΤΟ.

Με την ομολογία της κυβέρνησης, υπογραμμίζεται σε άλλο σημείο, πέφτει πια και το επιχείρημα της "εθνικής άμυνας", των κινδύνων για την ασφάλεια της χώρας και αποκαλύπτεται η συμπόρευση και ενεργητική συμμετοχή της στα επιθετικά σχέδια της νέας τάξης».

Παίρνοντας υπόψη πως πλέον ξεκαθαρίζει το τοπίο και αφαιρούνται οποιαδήποτε προσχήματα, η ΕΕΔΥΕ, μέσα από την ανακοίνωσή της, «καλεί το λαό και τη νεολαία να συσπειρωθεί στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα για να αποκρούσει και να ανατρέψει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να μην αποδεχτεί την πολιτική που αφαιρεί από το μόχθο του ένα τεράστιο ποσό χρημάτων για να εξυπηρετηθούν τα πολεμικά και τρομοκρατικά σχέδια επιβολής της κυριαρχίας των πολυεθνικών. Να ενώσει τη φωνή του μαζί με τους άλλους λαούς που ξεσηκώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο κατά της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ