Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΓΚΛΕΝ ΜΟΡΓΚΑΝ
Black Christmas

Τώρα, μετά τις τρεις άλλες ταινίες της εβδομάδας, που χωρίς να είναι αριστουργήματα προσπαθούν να ανοίξουν ένα διάλογο με τους θεατές, τι να πεις για τα ανεκδιήγητα «Μαύρα Χριστούγεννα»; Θα πεις, απλώς, μέρες που είναι, κακό της κεφαλής τους!

Ο Μπίλι, λέει, όταν ήταν παιδί έζησε μια τραυματική εμπειρία. Η μητέρα του απατούσε τον πατέρα του, το οποίον, τελικά, και σκότωσε! (Απλή καθημερινή ιστορία, όπως αντιλαμβάνεστε. Ποιανού μητέρα δεν απατάει τον πατέρα του και ποια μοιχαλίδα δε σκοτώνει τον άντρα της;). Ο μικρός και άτυχος Μπίλι, όπως θα έγραφε ο Μποστ, έμεινε για χρόνια κλεισμένος στη σοφίτα του σπιτιού του, βιώνοντας τη μοναξιά. Μια μοναξιά που τον οδήγησε να σκοτώσει τον Αίγισθο και την Κλυταιμνήστρα (εραστή της μητέρας και μοιχαλίδα μητέρα).

Το έργο, όμως, δεν παίρνει τέλος εδώ. Η κάθαρση δεν ήρθε ακόμα. Τη συλλάβανε, φαίνεται, στις Βρυξέλλες μαζί με τον Μίχα! Από εδώ αρχίζει! Χρόνια μετά το φονικό, οκτώ νεαρές ανυποψίαστες κοπέλες, που κατοικούν πια στο αιματοβαμμένο σπίτι του Μπίλι, τα «Μαύρα Χριστούγεννα» δέχονται τηλεφωνικές απειλές. Μετά τις απειλές, τι πιο φυσικό, τα κορίτσια δολοφονούνται ένα-ένα! Πώς να μη σου πέσει βαριά η γαλοπούλα; Καλές γιορτές, λοιπόν, και καλά στέφανα!

Παίζουν: Κέιτι Κάσιντι, Λέισι Τσάμπερ, Μισέλ Τράχνενμπεργκ, Ολιβερ Χάντσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ