Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ξεκρέμαστοι» Ελληνες εκδρομείς

Την ευθύνη του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για τον ανεπαρκή έλεγχο των τουριστικών επιχειρήσεων ανέδειξε το περιστατικό της περασμένης Τρίτης, όπου περισσότεροι από 150 Ελληνες εκδρομείς έμειναν «ξεκρέμαστοι» στο αεροδρόμιο της Βιέννης μετά την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης εκδρομής τους, καθώς το τουριστικό πρακτορείο που την οργάνωσε φέρεται να μην πλήρωσε την αεροπορική εταιρεία για την επιστροφή τους!

Ο ΕΟΤ σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, ότι το πρακτορείο «ΕΠΕ Τουριστικές Επιχειρήσεις Sun Mediterranean» έχει άδεια λειτουργίας μόνο για ταξιδιωτικές υπηρεσίες εντός Ελλάδας, ενώ είχε μεταστεγαστεί χωρίς να ενημερώσει τον ΕΟΤ για τη χορήγηση της απαραίτητης έγκρισης. Ο ΕΟΤ επέβαλε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του πρακτορείου, κάλεσε σε απολογία τον ιδιοκτήτη και προωθεί την επιβολή προστίμου και την αφαίρεση του σήματος και της άδειας λειτουργίας του. Θα διερευνηθούν και τυχόν διοικητικές ευθύνες.

Οι εκδρομείς μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία και επέστρεψαν χθες στην Ελλάδα με δύο πτήσεις της «Ολυμπιακής» που ναυλώθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ