Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Επιστρέφονται εκτάσεις στους ιδιοκτήτες

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανακάλεσε απόφαση της διοίκησης για αναγκαστική απαλλοτρίωση έκτασης 197 στρεμμάτων που είχε γίνει πριν από 33 χρόνια, γιατί το Δημόσιο δεν υλοποίησε το σκοπό της αρχικής απαλλοτρίωσης.

Συγκεκριμένα, το Στ` Τμήμα του ΣτΕ έκανε δεκτή αίτηση 30 περίπου ιδιοκτητών ακινήτων και ακύρωσε την άρνηση της διοίκησης να ανακαλέσει αναγκαστική απαλλοτρίωση 197 στρεμμάτων στην Ανδραβίδα του Νομού Ηλείας. Η απαλλοτρίωση είχε γίνει τον Ιούλη του 1973 με απόφαση των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών για κάλυψη των αναγκών του στρατιωτικού αεροδρομίου Ανδραβίδας. Ωστόσο, μέχρι τον Ιούλη του 2003 που υποβλήθηκε το αίτημα για ανάκληση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, δεν είχε εκτελεστεί κανένα έργο για τον εκπλήρωση του αρχικού σκοπού.

Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται ότι δεν μπορούν πλέον να ληφθούν υπόψη ενέργειες που έγιναν μετά την απόρριψη του αιτήματος των ιδιοκτητών τον Ιούλη του 2003, όπως το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του 2005, με το οποίο προβλεπόταν ποσό 24 εκατ. ευρώ για υποδομές του πολιτικού αεροδρομίου και έγκριση περιβαλλοντικών όρων για έργα επέκτασης του κρατικού αερολιμένα Ανδραβίδας. Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας βεβαιωνόταν πως δεν είχε υλοποιηθεί απολύτως κανένα έργο υποδομής και δεν είχε περιφραχτεί ούτε καν η επίδικη έκταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ