Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό «αντίο» στον 27χρονο Φάνη από τα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας

Με πολιτική κηδεία αποχαιρέτησαν χτες οι συγγενείς και φίλοι του τον Φ. Χατζηκυριάκο

Φάνης Χατζηκυριάκος
Φάνης Χατζηκυριάκος
Με πολιτική κηδεία αποχαιρέτησαν χτες οι γονείς του, οι αδελφές του, οι συγγενείς και φίλοι του, οι σύντροφοί του, από τα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας, ένα παλικάρι μόλις 27 χρόνων, τον Φάνη Χατζηκυριάκο, μονάκριβο γιο του συντρόφου Νίκου Χατζηκυριάκου, γραμματέα της ΚΟΒ ΠΕΣΙΝΕ και μέλους της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ. Ο Φάνης Χατζηκυριάκος έχασε τη ζωή του προχτές τα ξημερώματα, σε αυτοκινητικό δυστύχημα, γυρνώντας σπίτι του από χριστουγεννιάτικο γλέντι.

Στις 11 το πρωί χτες, στην αίθουσα του Συλλόγου Μακεδόνων της Βοιωτίας, στα Ασπρα Σπίτια, τον οικισμό της πολυεθνικής ΠΕΣΙΝΕ, και με φωνή γεμάτη συγκίνηση, ο πατέρας του Φάνη πήρε το λόγο και είπε λίγα λόγια ως ύστατο αποχαιρετισμό στον γιο του, που είναι, όμως, μήνυμα και κραυγή για όλους τους γιους και τις θυγατέρες, για τους γονιούς αυτού του κόσμου.

Ο αποχαιρετισμός του πατέρα

Ακούσαμε λοιπόν, τον σύντροφο Νίκο Χατζηκυριάκο να λέει τα παρακάτω λόγια, πάνω από το φέρετρο του παιδιού του:

«Χτες την πλήρωσε η Μάγδα του Μιχάλη. Σήμερα την πληρώνει ο Φάνης του Νίκου. Αύριο θα την πληρώσει κάποιο άλλο παιδί, κάποιου άλλου πατέρα, της εργατικής τάξης.

Αποτέλεσμα ενός τρόπου ζωής, που απορρέει από το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης που στηρίζεται στο ψέμα, στην απάτη, στην εκμετάλλευση.

Ενός κοινωνικού συστήματος, που θέλει τα παιδιά της εργατικής τάξης χωρίς μόρφωση - κοινωνική παροχή και περίθαλψη - χωρίς σταθερή δουλιά και σωστή αμοιβή και υψηλό ποσοστό ανεργίας. Κατάλληλα, δηλαδή, διαμορφωμένα και ευάλωτα σε κάθε είδους εκμετάλλευση.

Δε θάβει ο εργάτης - πατέρας τα παιδιά του μόνο στον πόλεμο. Τα θάβει και στην περίοδο της καπιταλιστικής ειρήνης. Βορά στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, όσο τουλάχιστον δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να αλλάξει το απάνθρωπο αυτό κοινωνικό σύστημα.

Οι γονείς σου, αγαπημένο μας παιδί, δε θα αφήσουν να πάει χαμένη η πρόωρη αποχώρησή σου. Θα παλέψουν με ακόμη περισσότερο πείσμα να αλλάξει το απάνθρωπο αυτό σύστημα. Το χρωστάμε σε σένα και στα παιδιά όλου του κόσμου, που θεωρούμε και δικά μας παιδιά.

Εχε γεια, αγαπημένο μας παιδί, από εμάς, τις αδελφές σου, τους συγγενείς σου, τους φίλους σου και όλους που σε γνώρισαν και σε αγάπησαν».

Στη συνέχεια, σε πομπή συνόδευσαν τη σορό του Φάνη στο νεκροταφείο της Αντίκυρας, όπου και κηδεύτηκε.

  • Η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του Φάνη στους γονείς του, στις δύο μικρότερες αδελφές του και σε όλη την οικογένειά του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ