Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινδύνευσαν ναυτικοί

Κινδύνευσαν 13 αλλοδαποί ναυτικοί, μέλη του πληρώματος δύο φορτηγών πλοίων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη, αλλά και λόγω της ασυδοσίας των εφοπλιστών, που επιβάλλουν στους ναυτεργάτες να ταξιδεύουν με τα σαπιοκάραβα μεσοπέλαγα εν μέσω τρικυμίας.

Συγκεκριμένα, προχτές το πρωί, οκτώ αλλοδαποί ναυτικοί, μέλη πληρώματος του υπό αλβανική σημαία μότορσιπ «Σάιπρους», που προσάραξε στη Γαύδο, βγήκαν κολυμπώντας σε απόκρημνη ακτή της δυτικής Γαύδου. Λόγω όμως των ισχυρών ανέμων ήταν αδύνατη η παραλαβή τους από «Super Puma». Μέχρι αργά χτες ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού και της Πολεμικής Αεροπορίας για τη διάσωσή τους. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ Ηρακλείου, οι 8 ναυτεργάτες παρελήφθησαν σώοι από το «Super Puma» και μεταφέρθηκαν στη Σούδα.

Επίσης, κλήση κινδύνου από κινητό τηλέφωνο μέλους πληρώματος του τουρκικού φορτηγού πλοίου «Ούγκουρ» δέχτηκε προχτές το απόγευμα το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του ΥΕΝ και, σύμφωνα με το ΥΕΝ, αναφέρθηκε ότι το πλοίο κινδυνεύει 10 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ρόδου και πως το πενταμελές πλήρωμα ζητάει ελικόπτερο για να το εγκαταλείψει.

Ελικόπτερο «Super Puma» εντόπισε το πλοίο, αλλά ο πλοίαρχος δήλωσε ότι η κλήση έγινε εν αγνοία του από μέλος του πληρώματος. Το πλοίο κατέπλευσε σε αγκυροβόλιο της Ρόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ