Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Απαιτούμε καλύτερο κινηματογραφικό 2007

Ο χρόνος φεύγει με τέσσερις νέες ταινίες, τρεις από τις οποίες παρουσιάζουν ξεχωριστό - η κάθε μια για τους δικούς της λόγους - ενδιαφέρον. Θα ξεκινήσουμε με την ταινία της Βόσνιας σκηνοθέτιδας Γιασμίλα Σμπάντιτς «Σαράγιεβο σ' αγαπώ»! Πρόκειται για μια πολύ γυναικεία ταινία, η οποία καταπιάνεται με τον τρόπο που βιώνει η γυναίκα τον πόλεμο, αλλά και με τον τρόπο που ο πόλεμος συμπεριφέρεται στη γυναίκα. Και μόνον η αναφορά στο Σαράγιεβο κεντρίζει το ενδιαφέρον. Θέλει, όμως, προσοχή στη (συναισθηματική) ανάγνωση, καθώς η ταινία είναι πολύ συναισθηματική και πολύ μονόπλευρη!

Από το δράμα του πολέμου στο δράμα της ειρήνης! Η ταινία του Τζενς Λάιν «Ενας διαφορετικός άνθρωπος», επιλέγοντας τη μέθοδο της μαύρης κωμωδίας, μας μιλάει, με εξαιρετικό κινηματογραφικά τρόπο, για την έλλειψη επικοινωνίας (και όχι μόνον), σε αναπτυγμένες οικονομικά πόλεις και πολιτείες.

Η δεύτερη γυναίκα σκηνοθέτης αυτής της βδομάδας, η γεννημένη στην Πολωνία και σπουδασμένη στην Τσεχοσλοβακία, Ανιέσκα Χόλαντ, με την ταινία της «Αντιγράφοντας τον Μπετόβεν», καταπιάνεται με κάποιες συγκλονιστικές στιγμές του μεγάλου συνθέτη και, παράλληλα, εξετάζει το ρόλο και τη θέση μιας νεαρής γυναίκας και συνθέτριας, αντιγραφέως των παρτιτούρων του Μπετόβεν, εκείνα τα δύσκολα για τη γυναίκα χρόνια!

Η τέταρτη ταινία της βδομάδας, τα «Black Christmas», του Γκλεν Μόργκαν, και να έλειπε δε θα παραπονιόταν κανένας! Πρόκειται για ένα ακόμα τρομακτικό, και τρομοκρατικό, θρίλερ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ