Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητή αστυνόμευση

Ενα νέο μέτρο αστυνόμευσης - στο πλαίσιο της ολοένα αυξανόμενης αστυνομοκρατίας - εγκαινιάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης από την 31η Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, υπό τον τίτλο «Κινητές Αστυνομικές Μονάδες» (ΚΑΜ).

Και μπορεί - σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου - στόχος να είναι η «προβολή του κοινωνικού ρόλου και χαρακτήρα της Αστυνομίας», που «θα συντείνει στην καλλιέργεια του κλίματος συνεργασίας Αστυνομίας και πολιτών», ωστόσο τα φορτηγάκια που θα βρίσκονται στους δρόμους και θα στελεχώνονται από έναν βαθμοφόρο, δύο αστυφύλακες κι έναν οδηγό, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ενίσχυση της αστυνόμευσης με σκοπό την καλλιέργεια κλίματος τρομοκράτησης των κατοίκων των μεγάλων πόλεων.

Τα κλειστά υπηρεσιακά οχήματα (τύπου βαν) θα εκτελούν υπηρεσία σε επιλεγμένα σταθερά σημεία. Τα σημεία αυτά θα επιλέγονται με κριτήρια την πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής, την κοινωνικοοικονομική της ανάπτυξη, την εγκληματικότητα, το απομακρυσμένο της περιοχής και άλλες «ιδιαιτερότητες», οι οποίες, όμως, δε διευκρινίζονται. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συγκρότηση και δραστηριοποίηση των ΚΑΜ «έρχεται να συμπληρώσει το κύριο έργο των αστυνομικών τμημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ