Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αγωνιστικά στο νέο χρόνο

Ο ελληνικός λαός μπορεί να δρασκελίσει το κατώφλι του νέου χρόνου με αισιοδοξία, με την πίστη πως είναι στο χέρι του να διαμορφώσει το 2007 συνθήκες για εξελίξεις προς όφελός του. Μπορεί να αποχαιρετίσει αυτόν που φεύγει κρατώντας και διευρύνοντας τα ελπιδοφόρα του στοιχεία. Οπως τη δυναμική που καταγράφηκε στους αγώνες της εργατικής τάξης, μπορεί αυτοί να μην ήταν αντίστοιχοι της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη, μπορούν όμως να αποτελέσουν τη μαγιά για σκληρότερους ταξικούς αγώνες προϋπόθεση για την υπεράσπιση δικαιωμάτων που βάλλονται και για νέες κατακτήσεις.

Οπως το κίνημα που αναπτύχθηκε υπέρ του δημόσιου, δωρεάν και ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος η οποία ναρκοθετεί αυτόν ακριβώς το χαρακτήρα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Οπως τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, καθώς έδειξαν πως μέσα στο λαό συντελούνται διεργασίες σε ριζοσπαστική κατεύθυνση. Αλλά και την καταγραφόμενη διογκούμενη δυσαρέσκεια από την κυβερνητική πολιτική, την οποία δεν καρπώνεται το ΠΑΣΟΚ, απεναντίας εγγράφεται μαζί με τη ΝΔ στη λαϊκή συνείδηση ως φορέας και εκφραστής συμφερόντων ξένων προς αυτά του λαού.

Το 2007 μπορεί να είναι μια χρονιά που να σφραγιστεί από την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Μπροστά μας βρίσκεται η συζήτηση του άρθρου 16 στη Βουλή, το κίνημα που αντιπάλεψε την αναθεώρησή του πρέπει να πλατύνει, να αγκαλιάσει όλο τον λαό, να αποτρέψει την αναθεώρησή του και να διεκδικήσει Παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Μπροστά μας βρίσκονται οι μεγάλες μάχες για την υπεράσπιση κατακτήσεων που απειλούνται και τη διεύρυνσή τους.

Και είναι ακριβώς στο χέρι της εργατικής τάξης, του λαού στο σύνολό του, να τις δώσει με αυταπάρνηση, με δυναμισμό, να προδιαγράψει με τη συμμετοχή του στην πάλη την αποτελεσματικότητά της. Στο βαθμό, λοιπόν, που αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική του δύναμη, να τη στρέψει εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθεί η ΝΔ με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, τότε βάσιμα μπορεί να ελπίζει σε ένα πραγματικά νέο χρόνο, σε έναν καλύτερο χρόνο για τη ζωή του.

Το 2007 ας γίνει το βήμα του απεγκλωβισμού από τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», το βήμα της οριστικής τους καταδίκης και αποτίναξης των ιδεολογημάτων και αυταπατών που καλλιεργούν για να κρατούν το λαό δέσμιο της μοιρολατρίας και της αναζήτησης λύσεων σε αδιέξοδους δρόμους. Ας γίνει το αποφασιστικό βήμα για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού ριζοσπαστικού ρεύματος, μιας μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής λαϊκής συμμαχίας που θα ανατρέψει τον αρνητικό για το λαό συσχετισμό δυνάμεων και θα παλέψει για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας. Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σ' αυτήν την προσπάθεια, θα σταθεί όπως πάντα αρωγός και σύμμαχος σε κάθε βήμα του λαού που θα τον φέρνει κοντύτερα στη ζωή που ονειρεύεται και αξίζει να ζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ