Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις

Αποσπάσματα από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, μεταξύ άλλων, σημειώνει τα παρακάτω:

«Η ανθρωπότητα υποδέχεται το 2007 με τους λαούς να δοκιμάζονται από την άκρατη επίθεση του ιμπεριαλισμού που προσπαθεί να εδραιώσει την κυριαρχία του και να κάμψει τους αναπτυσσόμενους αγώνες των λαών που αντιστέκονται και παλεύουν για την ανατροπή της Νέας Τάξης. Οι ωμές παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα εσωτερικά ασθενέστερων κρατών βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Προτεκτοράτα τύπου Κοσσόβου και Βοσνίας εγκαθιδρύονται, χώρες ολόκληρες υποδουλώνονται. Καταληστεύεται ο μόχθος και ο πλούτος των λαών. Οξύνονται οι αντιθέσεις ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις, κυρίως τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τη Ρωσία για τον έλεγχο των ζωνών επιρροής και για την αφαίμαξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη, για τον έλεγχο μεταφοράς πετρελαίου.

Οι απειλές σε βάρος του Ιράν, της Συρίας, της ΛΔ Κορέας, της Κούβας, της Βενεζουέλας και άλλων χωρών συνεχίζονται. Προετοιμάζονται νέες ληστρικές στρατιωτικές επεμβάσεις.

Ο Παλαιστινιακός λαός στερείται το θεμελιώδες δικαίωμα στη ζωή. Του στερούν την πατρίδα του. Σφαγιάζεται από το αντιδραστικό καθεστώς του Ισραήλ με την υποστήριξη των ΗΠΑ και τις ευλογίες της ΕΕ.

Στο Λίβανο, οι κατοχικές δυνάμεις υπό τον μανδύα του ΟΗΕ προσπαθούν να εμποδίσουν τις πολιτικές εξελίξεις που προωθεί ο Λιβανέζικος λαός, προκειμένου να αντικαταστήσει με προσφυγή στις κάλπες τη συμβιβασμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σινιόρα.

Χρυσές δουλιές για τις πολεμικές βιομηχανίες φέρνει ο πόλεμος και το κυνήγι των εξοπλισμών. Οι πωλήσεις των 100 μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου παρουσιάζουν αλματώδη άνοδο από χρόνο σε χρόνο.

Την ίδια στιγμή, περίπου 854 εκ. άνθρωποι υποσιτίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ και εκατ. πεθαίνουν από την πείνα.

61 χρόνια πριν, η ανθρωπότητα εναπέθεσε τις ελπίδες της στον ΟΗΕ ως υποστηρικτή και προστάτη της παγκόσμιας ειρήνης. Σήμερα, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της εκμετάλλευσης του ΟΗΕ και της χρησιμοποίησής του για τα συμφέροντα των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις συμμετέχουν στους διάφορους τυχοδιωκτισμούς. Η χώρα μας διατηρεί στρατεύματα σε κατεχόμενες χώρες, συνδράμει στις επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού μέσω των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων. Προσάρμοσε στις ανάγκες αυτές ανάλογα τη δομή και το δόγμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή που ξοδεύονται εκατομμύρια, εκατομμυρίων ευρώ για ΝΑΤΟικές ανάγκες, η δημόσια Υγεία και η δημόσια Παιδεία στη χώρα μας παραπαίουν από την έλλειψη στοιχειώδους χρηματοδότησης.

Παρά τις δυσκολίες, είμαστε αισιόδοξοι για το νέο χρόνο που έρχεται. Οι Λαοί αφυπνίζονται. Δυναμώνει η αντίσταση του αφγανικού και ιρακινού λαού κατά των εισβολέων ιμπεριαλιστών! Οι λαοί στη Λατινική Αμερική σημειώνουν νίκες ανεβάζοντας στην εξουσία κυβερνήσεις δημοκρατικές που είναι έτοιμες να αγωνιστούν για λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα.

Στις συνθήκες αυτές, η ΕΕΔΥΕ ετοιμάζεται για το 15ο Συνέδριό της. Η πορεία μέχρι το Συνέδριο θα είναι μια δυναμική, επίμονη προσπάθεια να δώσουμε νέα ώθηση στο αντιπολεμικό κίνημα στη χώρα μας.

Με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις, η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης να εντείνουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ευρύτατου, μαχητικού, δυναμικού, αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού πόλου αντίστασης και αντεπίθεσης στη χώρα μας και διεθνώς που θα αντιμάχεται τον πόλεμο και τη βάρβαρη πολιτική της Νέας Τάξης στο σύνολό της.

Σε αυτό τον αγώνα, οι μαχητές της ειρήνης, τα μέλη και τα στελέχη της ΕΕΔΥΕ, στο χρόνο που έρχεται, καλούνται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ