Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
«Σφυρίζει αδιάφορα»...

Σα να μην ξέρει τίποτα για το «φόνο» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (βλέπε ρεπορτάζ σ' αυτή τη σελίδα), ο υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης, σε χτεσινή δήλωσή του για το επικείμενο κινηματογραφικό συνέδριο σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Από τις συναντήσεις μου με όλους τους φορείς της κινηματογραφικής κοινότητας, έκρινα ότι το πλαίσιο νόμων και θεσμών που υφίσταται σήμερα στη χώρα μας χρειάζεται βελτιώσεις, αλλαγές και νέα μέτρα».

Προσθέτει ακόμη: «Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι εκπρόσωποι των κινηματογραφικών φορέων συμφώνησαν στην πρότασή μου για την οργάνωση ενός ανοιχτού κινηματογραφικού συνεδρίου, όπου ελεύθερα και δημιουργικά θα ζυμωθούν οι νέες προτάσεις που θα αποτελέσουν τη βάση ενός νέου πλαισίου κινηματογραφικής πολιτικής (...) Τα πορίσματα αυτού του συνεδρίου θα αποτελέσουν τη βάση του νέου νόμου της ελληνικής κινηματογραφίας».

Ουσιαστικά πρόκειται για εμπαιγμό των δημιουργών, αφού, με την υπαγωγή του ΕΚΚ στο νόμο για τις ΔΕΚΟ, η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει την εξαφάνιση της κρατικής στήριξης στον ελληνικό κινηματογράφο. Και καμία πατερναλιστική τακτική, του τύπου «συμφώνησαν στην πρότασή μου για συνέδριο», δεν αλλάζει την απόλυτη αντίθεση των ενδιαφερόμενων φορέων στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ