Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Ηττα» των Δημοκρατικών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Πρώτη ψυχρολουσία για τους Δημοκρατικούς καθώς το μη δεσμευτικό ψήφισμα που αποτελούσε την «αντίδρασή» τους στα σχέδια του Τζ. Ου. Μπους για την αποστολή επιπλέον Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ δεν εγκρίθηκε ...παρά τις διακηρύξεις μερίδας Ρεπουμπλικανών ότι θα το στήριζαν.

Το ψήφισμα συγκέντρωσε 49 θετικές ψήφους επί συνόλου 100 μελών της Γερουσίας και 47 αρνητικές, αποτυγχάνοντας να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 60 ψήφους για να υιοθετηθεί. Ανάμεσα σε αυτούς που δεν το ψήφισαν και ο Τζο Λίμπερμαν, νυν ανεξάρτητος και πρώην υποψήφιος αντιπρόεδρος με τους Δημοκρατικούς! Πάντως, οι Δημοκρατικοί δηλώνουν ότι θα επαναφέρουν το θέμα, πιθανώς την επόμενη βδομάδα, αλλά στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου διαθέτουν ευρύτερη πλειοψηφία.

Εν τω μεταξύ, ο στρατηγός του σώματος των πεζοναυτών Πίτερ Πέις, επικεφαλής των μεικτών επιτελείων, αλλά και ο επικεφαλής του Πενταγώνου Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσαν στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας ότι ο συνολικός αριθμός των επιπλέον δυνάμεων που θα σταλούν στη Βαγδάτη και την επαρχία Ανμπάρ μπορεί να αυξηθεί κατά 10% έως 15%. Ποσοστό που ισοδυναμεί με 3.000 στρατιώτες επιπλέον στους 21.500 που ήδη έχει ανακοινώσει ο Μπους. Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό που κατέθεσε ο πρόεδρος Μπους τη Δευτέρα, όπου ζητά για τον «πόλεμο» 700 δισ. δολάρια.

Ο Γκέιτς, κατά την κατάθεσή του στη Γερουσία, ανακοίνωσε επίσης το σχέδιο συγκρότησης νέας στρατιωτικής διοίκησης για τις επιχειρήσεις στην Αφρική, προς συντονισμό ενεργειών και αντιμετώπιση πιθανών απειλών από την ήπειρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ