Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
«Μάχη» για τους αντιαεροπορικούς πυραύλους

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.--

Οι μάσκες έπεσαν για άλλη μια φορά στη Νικαράγουα και οι «εκπρόσωποι» της Ουάσιγκτον στη Νικαράγουα, τα κόμματα της ολιγαρχίας Partido Liberal Constitucionalista (PLC) και Alianza Liberal Nicaraguense (ALN) έφεραν προς συζήτηση και ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο πρόταση του πρώην προέδρου Ενρίκε Μπολάνιος περί καταστροφής 600 πυραύλων SAM-7 και διατήρηση μόνο περίπου 400 για αμυντικούς σκοπούς!

Το καινοφανές στην υπόθεση είναι ότι μόλις το Σαββατοκύριακο η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τον πρόεδρο Ντανιέλ Ορτέγκα να καταστρέψει και τους υπόλοιπους 1.000 από τους 2.000 αντιαεροπορικούς πυραύλους που η ΕΣΣΔ είχε δώσει στη χώρα, καθώς «ανησυχούν» επειδή οι πύραυλοι είναι σχετικά εύκολοι στη χρήση και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες κατά αεροσκαφών!

Ο Ορτέγκα, απαντώντας στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι το αίτημα απορρίπτεται κατηγορηματικά και ότι «θα συμφωνούσα να καταστρέψω τα όπλα αν είχαμε μια κεντροαμερικανική συμφωνία και όλοι ταυτόχρονα καταστρέφαμε τους πυραύλους και τα άλλα επιθετικά όπλα». Σημειώνεται ότι το PLC και η ALN διαθέτουν οριακά - για μία ψήφο - την πλειοψηφία των 47 ψήφων στο Κοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ