Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ
Νέα κρούσματα σε Αίγυπτο και Ινδονησία

ΚΑΪΡΟ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Ενας 17χρονος Αιγύπτιος από τη νότια επαρχία Φαγιούμ έχασε τη ζωή του μετά από μόλυνση με τον παθογόνο ιό Η5Ν1 της γρίπης των πουλερικών, ανεβάζοντας σε 12 τον αριθμό των θυμάτων της νόσου μέσα στην τελευταία διετία. Παράλληλα, δύο νέα κρούσματα της ασθένειας επιβεβαιώθηκαν στην Ινδονησία. Πρόκειται για μία 15χρονη από πλούσιο προάστιο της Τζακάρτας και πιθανολογείται πως μολύνθηκε όταν άγγιξε νεκρό άγριο πτηνό μολυσμένο από τη νόσο και έναν 30χρονο από αγρόκτημα της Δυτικής Ιάβας.

Παράλληλα, στο Πακιστάν, επιστήμονες εντόπισαν στελέχη του ιού της γρίπης των πτηνών σε κοτόπουλα φάρμας κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, ένα χρόνο μετά τον εντοπισμό του ιού σε δύο ορνιθοτροφεία της περιοχής.

Τέλος, κτηνιατρικές υπηρεσίες της ΕΕ εκτίμησαν χτες στις Βρυξέλλες πως το πρόσφατο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Βρετανία δε συνδέεται με άλλη περίπτωση της νόσου που εκδηλώθηκε το Γενάρη στην Ουγγαρία. Μάλιστα, οι ειδικοί συμφώνησαν πως θα πρέπει να επανεξετάσουν μέτρα ασφάλειας και επαγρύπνησης, προκειμένου να αποτρέψουν κρούσματα της νόσου σε άλλες χώρες της ΕΕ.

  • Καθησυχαστικός για τη γρίπη των πτηνών εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αν και - όπως είπε - το θέμα επανέρχεται σε παγκόσμια κλίμακα. «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω πως σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, ετούτη την ώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, όλοι είμαστε σε ετοιμότητα και βεβαίως πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», είπε ο υπουργός Υγείας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ