Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Και το αεροδρόμιο στόχος επίθεσης

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χθες και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην επιχειρησιακά εντυπωσιακότερη επίθεση στο Πακιστάν τις τελευταίες βδομάδες: «Εντυπωσιακότερη», διότι είχε στόχο το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας. Σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών και έκρηξη μιας βόμβας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η χούντα με δημοκρατικό προσωπείο του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ αντιμετωπίζει μια «σοβαρή» κρίση λόγω των αλλεπάλληλων βομβιστικών και άλλων επιθέσεων τις τελευταίες βδομάδες (μεταξύ άλλων, στόχος υπήρξε και ένα δυτικών συμφερόντων ξενοδοχείο, το Γενάρη). Οι αρχές αποδίδουν τις επιθέσεις σε «προσκείμενους στους Ταλιμπάν» εξτρεμιστές.

Δεν ήταν η μόνη επίθεση που σημειώθηκε χθες: Κοντά στη μεθόριο Πακιστάν - Αφγανιστάν βρέθηκαν δύο νεκροί, που μαχητές «σύμμαχοι των Ταλιμπάν» δολοφόνησαν κατηγορώντας τους ως «κατασκόπους των ΗΠΑ».

Προχτές, στην πόλη Χαρ, στην περιοχή Μπατζαούρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, δολοφονήθηκαν δύο τοπικοί προεστοί. Στη Χαρ, υπενθυμίζεται, είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 80 άνθρωποι, όταν ο στρατός (αν και ορισμένες πηγές είχαν αποδώσει την επίθεση στις ΗΠΑ) είχε βομβαρδίσει ιεροδιδασκαλείο τον Οκτώβρη. Ενώ, το Γενάρη του 2006, πλήγμα της CIA με πύραυλο που εκτοξεύτηκε από μη-επανδρωμένο αεροσκάφος στην Μπατζαούρ είχε κοστίσει 18 ζωές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ