Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
«Ομολογία» στο Γκουαντάναμο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

θα μπορούσε να είναι σενάριο κάποιας περιπετειώδους ταινίας του Χόλιγουντ, παρ' όλα αυτά παρουσιάζονται από τον Τύπο ως «μεγάλη επιτυχία» των αμερικανικών αρχών στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και φυσικά δικαιώνοντας τα βασανιστήρια ως ανακριτική μέθοδο στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο. Ο λόγος για τον πρώτο απολογισμό ακροαματικής διαδικασίας σε στρατοδικείο του Γκουαντάναμο, που δόθηκε στη δημοσιότητα χτες από το Πεντάγωνο και όπου ο Μοχάμαντ Χάλεντ, πρώην επικεφαλής «της στρατιωτικής επιτροπής της «Αλ Κάιντα» παραδέχτηκε ότι είναι υπεύθυνος για πάνω από τριάντα τρομοκρατικές ενέργειες...

Ο Πακιστανός Χάλεντ Σεΐχ Μοχάμαντ, που κατά τις αμερικανικές αρχές θεωρούνταν εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτέμβρη το επιβεβαίωσε... «Ημουν υπεύθυνος για την επιχείρηση της 11ης Σεπτέμβρη από το Α μέχρι το Ω», ανέφερε στη διάρκεια της προανακριτικής εξέτασης και παραδέχτηκε επίσης ότι αποκεφάλισε το δημοσιογράφο της εφημερίδας «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» Ντάνιελ Περλ, το Φλεβάρη του 2002 στο Πακιστάν.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει όλα όσα αποκάλυψε το Πεντάγωνο σχετικά με τον σεΐχη, με το αιτιολογικό ότι δε θέλει να επηρεάσει τη στρατιωτική δικαιοσύνη, όπως δήλωσε μιλώντας ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Σνόου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ