Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΤΙΝΚ
Διώξεις αξιωματούχων ζητούν δικηγόροι

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ.--

Να διωχθούν οι αστυνομικοί που επευφήμησαν και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοΊ που βοήθησαν το νεαρό δολοφόνο του Αρμένιου - Τούρκου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ να διαπράξει το έγκλημα ζήτησαν χτες οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος. «Ζητούμε να ξεκινήσει ποινική έρευνα εναντίον όλων των δημόσιων αξιωματούχων σε βάρος των οποίων έχει ξεκινήσει διοικητική διαδικασία», είπε ο δικηγόρος Μπαχρί Μπαϊράμ Μπελέν. «Πιστεύουμε πως, αν οι ευθύνες μείνουν μόνο σε μερικά παιδιά φτωχών οικογενειών της Τραπεζούντας, η πολιτική διάσταση του εγκλήματος θα αποσιωπηθεί (...). Πρόκειται για δουλιά μιας καλά δομημένης οργάνωσης (...) που επιδιώκει να πλήξει τη δημοκρατική λειτουργία της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Η αποκάλυψη ότι η αστυνομία γνώριζε το σχέδιο για τη δολοφονία του Ντινκ, που έγινε στις 19 του Γενάρη, τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα, έχει μεγεθύνει τις διαστάσεις του σκανδάλου. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι πως παρά τα όσα φοβερά αποκαλύπτονται η υπόθεση θα παραμεριστεί, με δεδομένο το κύμα εθνικισμού που σαρώνει την Τουρκία.

  • Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, και ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Ρόμπερτ Γκέιτς, προειδοποίησαν το Κογκρέσο χτες ότι σε περίπτωση υιοθέτησης του ψηφίσματος για την αρμενική γενοκτονία ίσως υπάρξουν επιπτώσεις για τις ΗΠΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ