Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
Ο Μουγκάμπε αντεπιτίθεται

ΧΑΡΑΡΕ.- Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, απέρριψε χτες τις αιτιάσεις ΗΠΑ, Βρετανίας και άλλων δυτικών χωρών για «βάναυση κακοποίηση στελεχών της αντιπολίτευσης», κατηγορώντας τες πως είναι «σπόνσορες βίαιων κινημάτων ακτιβιστών». Οι δηλώσεις του προέδρου Μουγκάμπε έγιναν μετά την πεντάωρη συνάντησή του με τον Τανζανό πρόεδρο, Τζακάγια Κικουέτε, που επιχείρησε να παίξει κατευναστικό ρόλο στην πολιτική κρίση που σοβεί στη χώρα. Σύμφωνα δε με το ΒΒC, ο ηγέτης της Ζιμπάμπουε κάλεσε τη Δύση «να πάει να κρεμαστεί», λέγοντας ότι επικρίνουν την κυβέρνησή του οποτεδήποτε προσπαθεί να αποτρέψει τη βία και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους...

Παράλληλα, ο υπουργός Πληροφοριών, Σικχανγίσο Ντλόβου, κατηγόρησε τον κρατούμενο ηγέτη του αντιπολιτευόμενου «Κινήματος Δημοκρατικής Αλλαγής» (MDC) Μόργκαν Τσβανγκιράι πως «υποκινεί την έξαρση της βίας» στη χώρα και ότι τα δυτικά ΜΜΕ «δίνουν άφεση αμαρτιών στο MDC».

Πάντως, οι γιατροί που παρακολουθούν τον Τσβανγκιράι, ο οποίος νοσηλεύεται από προχτές σε νοσοκομείο της Χαράρε, ανακοίνωσαν ότι είναι «εκτός κινδύνου» και δεν έχει υποστεί καμία εγκεφαλική βλάβη μετά από τη βίαια σύλληψή του την περασμένη Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ