Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Τα κόμματα της ολιγαρχίας σπρώχνουν τη χώρα προς το χάος

Το ζήτημα της αλλαγής συντάγματος υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού

Associated Press

Το ζήτημα της αλλαγής συντάγματος υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού
ΚΙΤΟ.--

Εντατικά τα κόμματα της ολιγαρχίας συνεχίζουν την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και της πρόκλησης τεχνητού χάους ώστε να ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα, με βασικό στόχο να αποτρέψουν τις αλλαγές που προωθεί και που αποτελούν λαϊκό αίτημα εδώ και δεκαετίες.

Μετά την αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητας για ένα χρόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο σε 57 βουλευτές των κομμάτων της ολιγαρχίας, διότι προσέφυγαν σε αντισυνταγματικές κινήσεις, καταθέτοντας προσφυγή στο Ανώτατο Εκλογοδικείο που θα απέτρεπε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για Σύσταση Συντακτικής Συνέλευσης, και παρά την πρόταση απόφαση του Κοινοβουλίου, τίποτα δεν τους πτοεί και οι «57» άνοιξαν νέο μέτωπο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας του Εκουαδόρ, οι «57» μετά από σειρά έκνομων ενεργειών και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιθυμεί το διάλογο και προσπαθεί να επανεξετάσει την υπόθεση, συνεχίζουν τις έκνομες και αποσταθεροποιητικές ενέργειες, προσπαθώντας να προκαλέσουν αυτή τη φορά οικονομικό και χρηματιστηριακό πανικό, ώστε να καταστήσουν υπεύθυνη την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι «57» συνεχίζουν την αποστολή μηνυμάτων με τη βουλευτική τους ιδιότητα όπου ανακοινώνουν «τραπεζική αργία» και η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι ανάλογοι ελιγμοί είχαν επιχειρηθεί και στο παρελθόν «το 1999 και το 2000 όπου με την τραπεζική αργία είχε υποστεί ανεπανόρθωτες ζημίες η οικονομία». Η ανακοίνωση καταλήγει ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν «πρόκειται ποτέ να επιτρέψει να λάβουν χώρα ανάλογες ενέργειες» και ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν η οικονομία βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, το πρόγραμμα διασφάλισης των φυσικών πόρων της χώρας προχωρεί και θα επιτρέψει την πλήρη ανάπτυξη των κοινωνικών προγραμμάτων που έχουν εξαγγελθεί. Τέλος, η ανακοίνωση επαναβεβαιώνει ότι παρά τις ανατρεπτικές ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στις πρώτες 60 ημέρες διακυβέρνησης του Ραφαέλ Κορέα, το Εκουαδόρ θα συνεχίσει την πορεία ριζικής αλλαγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ