Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αντικατοχικές επιθέσεις

Από επίθεση στο Αφγανιστάν

Associated Press

Από επίθεση στο Αφγανιστάν
ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Οχημα της αστυνομίας που κινούνταν στην επαρχία Πάκτικα, στο ανατολικό Αφγανιστάν, έπεσε σε νάρκη χτες Πέμπτη με αποτέλεσμα ένας επιβαίνων να βρει το θάνατο και άλλοι τρεις να τραυματιστούν, δήλωσε αξιωματούχος. Αμέσως μετά, πρόσθεσε, ενώ στην περιοχή είχε σπεύσει ομάδα της αστυνομίας, Ταλιμπάν μαχητές που ενέδρευαν άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μάχη στην οποία βρήκαν το θάνατο δύο μαχητές και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στο μεταξύ, με έκκλησή του, που μετέδωσε χτες το αφγανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Πάτζγουοκ», ο Βρετανοϊταλός δημοσιογράφος Ντάνιελ Μαστροτζιάκομο ζήτησε από τις αρχές να «ικανοποιήσουν τα αιτήματα των απαγωγέων». Ο 52χρονος πολεμικός ανταποκριτής, που έχει γεννηθεί στο Καράτσι και μιλά πάστο (τη γλώσσα των Παστούν, κοινή στη μεθόριο Πακιστάν - Αφγανιστάν), είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος που απάγεται το τελευταίο διάστημα στο Αφγανιστάν. Τον Οκτώβρη, ο επίσης Ιταλός δημοσιογράφος Γκαμπριέλε Τορσέλο είχε απαχθεί για τρεις εβδομάδες.

Η Ιταλία δε συζητά την αξίωση των Ταλιμπάν να αποσύρει το στρατό της από το Αφγανιστάν, πράγμα που σημαίνει ότι η τύχη του Ντ. Μαστροτζιάκομο κρέμεται από μια κλωστή: οι απαγωγείς του απειλούν να τον εκτελέσουν σήμερα, εάν δεν έχουν απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ