Κυριακή 15 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο

Την προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης και της εταιρείας βασικών στοιχείων και γεγονότων σχετικά με το ναυάγιο, κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και το ΚΚΕ. Απαιτώντας η έρευνα να προχωρήσει σε βάθος, το ΚΚΕ σημείωνε ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή του, ότι «οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να εμπιστευτούν την ασφάλεια της ζωής τους στα κόμματα που υπηρετούν τους εφοπλιστές και πολύ περισσότερο στους ίδιους τους εφοπλιστές».

Αναδεικνύοντας τη ληστρική και επικίνδυνη για τους ναυτεργάτες και τους επιβάτες πολιτική τόσο της σημερινής, όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία σημείωναν από την πρώτη μέρα της προσάραξης του κρουαζιερόπλοιου τα «σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να διερευνηθούν και να απαντηθούν», προσθέτοντας ότι «οι εφοπλιστές, μπροστά στο κέρδος δε διστάζουν να υπονομεύσουν τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια των πλοίων. Επιβάλλεται ένταση της πάλης των ναυτεργατών, όλων των εργαζομένων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Με νεότερη ανακοίνωσή τους την περασμένη Πέμπτη, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία σημειώνουν ότι οι καταγγελίες τους επιβεβαιώνονται, ενώ παραμένουν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα. Και ανάμεσα σε άλλα τονίζουν: «Η πολιτική που στηρίζει τους εφοπλιστές και τα κέρδη τους είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των πλοίων και την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα. Αποθρασύνει τους εφοπλιστές που προκλητικά ζητούν περισσότερα προνόμια σε βάρος των ναυτεργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ