Παρασκευή 20 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόστιμο στην ΕΛ.ΑΣ.

Πάλι παρακολουθούσε με κάμερες διαδηλωτές

Κλέπτουσα οπώρας... συνελήφθη η ΕΛ.ΑΣ., που προφανώς εκτελώντας κυβερνητικές εντολές, με τις διαβόητες κάμερες του συστήματος «C4I» παρακολουθούσε και πάλι διαδηλωτές, συγκεκριμένα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 22 Μάρτη στην Αθήνα. Η «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» (ΑΠΔΠΧ) τής επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Προηγήθηκε επιστολή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» προς την ΑΠΔΠΧ ότι η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει ασύδοτα κι απρόσκοπτα την παρακολούθηση διαδηλωτών με τους καμεροχαφιέδες. Η Κίνηση ζητούσε από την Αρχή, από κοινού να διενεργήσουν ελέγχους στο κέντρο λήψης και επεξεργασίας εικόνας του συστήματος, ειδικά κατά το προαναφερόμενο συλλαλητήριο.

Οντως στις 22 Μάρτη συνεργεία της ΑΠΔΠΧ προχώρησαν σε έλεγχο στη ΓΑΔΑ αλλά και σε κάμερες που έχουν στηθεί σε επίμαχα σημεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Διαπίστωσαν, για άλλη μια φορά, ότι το «C4I» χρησιμοποιείται για το φακέλωμα νεολαίων και εργαζομένων που αγωνίζονται.

Χτες σε συνεδρίαση της ΑΠΔΠΧ, όπου παραβρέθηκε απολογούμενος και εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η Αρχή αποφάσισε και επέβαλε στην Αστυνομία πρόστιμο 5.000 ευρώ. Είναι το δεύτερο τέτοιο πρόστιμο που επιβάλλεται στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς παλαιότερα είχε κληθεί να πληρώσει άλλες 3.000 ευρώ, πάλι για παρακολούθηση διαδηλωτών μέσω των καμεροχαφιέδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ