Παρασκευή 20 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
Εργαλείο αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης

Αγγελος Τζέκης: Συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων η διαχρονική λεηλασία των Ταμείων

Αποκαλυπτική για τις θέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ των ληστρικών πολιτικών που οδηγούν σε απομύζηση των αποθεματικών των Ταμείων μέσω του Χρηματιστηρίου και του «τζόγου» ήταν και η χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής, όπου συζητήθηκε και ψηφίστηκε - από τους βουλευτές της ΝΔ - η τροπολογία για τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής των διοικήσεων των Ταμείων.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής του, Αγγελος Τζέκης κατηγόρησε τη ΝΔ για ψευδεπίγραφες εγγυήσεις και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να διευκρινίσει τη θέση του για «επιστροφή» των χρημάτων που έχασαν τα Ταμεία.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για τις αλλαγές στις διοικήσεις των Ταμείων ο Αγγελος Τζέκης τόνισε ότι δε θα υπάρξει «καλύτερος έλεγχος» στα ταμεία, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αφού «και αυτή η τροπολογία εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια να αποπροσανατολίσει και να συγκαλύψει, όχι στην αντιμετώπιση της διαρκούς ληστείας που υφίστανται τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Ολα αυτά τα σκάνδαλα της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων δεν είναι ζήτημα της εμπειρίας ή της καταλληλότητας του προέδρου ενός Ταμείου. Γιατί αυτή η διαχρονική λεηλασία των ταμείων αποτελούσε και αποτελεί συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει. Αρα, η τροπολογία δε θίγει στο ελάχιστο αυτό το καθεστώς που γεννά και τα σκάνδαλα».

Ο Αγγελος Τζέκης άσκησε παράλληλα κριτική στη θέση του ΠΑΣΟΚ για «επιστροφή των κλεμμένων» θέτοντας ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα: «Ζητάει πίσω τα κλεμμένα, αλλά πρέπει να διευκρινίσει, ποιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, μόνο των τελευταίων τριών ετών; Εχει βάλει μέσα και τα προηγούμενα χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ή και πιο παλιά ακόμα, το 1950 που ήταν άτοκα στην Τράπεζα Ελλάδος και τα έπαιρναν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες; Θα βάλει δηλαδή όλο αυτό το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στη μεγάλη κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων, που είναι δεκάδες τρισεκατομμύρια δραχμές και αφορούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους;».

Το ερώτημα δεν έλαβε απάντηση από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο το σχόλιο του Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος μίλησε για «αρνητική προσφορά των πολιτικών δυνάμεων της παραδοσιακής Αριστεράς, που σιγοντάρουν με την τακτική τους την προσπάθεια της κυβέρνησης για συμψηφισμούς, για συσκότιση και για γενικότερη σύγχυση γύρω από ένα πρόβλημα το οποίο είναι πάρα πολύ καθαρό». Ανταπαντώντας όμως ο Αγγ. Τζέκης σημείωσε ότι «το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, έχοντας τις πολιτικές, ιδεολογικές του κατευθύνσεις ξεκάθαρες, απευθύνεται προς την κυβέρνηση και αντιπολιτεύεται σκληρά και επί της ουσίας, εντός αλλά και εκτός αιθούσης ιδίως. Με το ίδιο σκεπτικό ασκούμε κριτική και στα άλλα κόμματα και δεχόμαστε κριτική στις πολιτικές μας τοποθετήσεις. Δεν πρέπει, όμως, να αφήνουμε υπονοούμενα ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συνεργεί υπέρ της κυβέρνησης. Οχι. Εκείνο που κάνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το τονίζει συνεχώς είναι ότι δεν έχει γίνει και δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός».

Χτες συνεχίστηκε η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Εργασίας, Σάββα Τσιτουρίδη, να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «κλίμα σκανδαλολογίας και τρομολαγνείας», ενώ σχολιάζοντας τη δήλωσή του Γ. Παπανδρέου περί διαγραφής των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που θα δεχτούν θέσεις σε διοικήσεις Ταμείων ρώτησε: «Γιατί; Τι φοβάται; Μήπως συνεχίζουν να ψηφίζουν ομόφωνα αυτά τα στελέχη όπως κάνουν εδώ και τρία χρόνια στα οργανωμένα δήθεν σχέδια της Νέας Δημοκρατίας;». Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Φλωρίδης υποστήριξε ότι την περίοδο 1999 - 2001 τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είχαν απώλειες από το Χρηματιστήριο αφού «οι ίδιες μετοχές παραμένουν στα ταμεία και η αξία αυτών των μετοχών σήμερα είναι 6 δισ. ευρώ. Είναι οι ίδιες μετοχές που παράγουν αυτόν τον πλούτο».

Να σημειώσουμε τέλος ότι με τροποποίηση που κατέθεσε χτες ο υπουργός Εργασίας, εξαιρούνται από το νέο τρόπο εκλογής διοικήσεων των Ταμείων το ΙΚΑ-ΕΤΑ, ο ΟΓΑ, ο ΟΑΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ και ο ΕΔΟΕΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ