Παρασκευή 20 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Διαχρονική η λεηλασία των αποθεματικών»

Περιοδεία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου της Αθήνας

Το διαχρονικό σκάνδαλο της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων, σε συνδυασμό με την ανάγκη αντίστασης όλων των εργαζομένων στο ξεπούλημα της Παιδείας και της Υγείας, ήταν τα κυρίαρχα θέματα κατά τη χτεσινή περιοδεία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», στη Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου της Αθήνας, στο πλαίσιο περιοδειών που διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Το σκάνδαλο με τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι σημερινό, τόνισε εξαρχής ο Σπ. Χαλβατζής, σημειώνοντας ότι υπάρχει «διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων». Υπενθύμισε στους εργαζόμενους του δήμου ότι οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ φοροαπαλλάσσουν το μεγάλο κεφάλαιο, με σκανδαλώδεις χαριστικές αποφάσεις και νόμους. Οτι το 1/3 των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι. Οτι, σε τελική ανάλυση, το σημερινό σκάνδαλο είναι απόρροια της πολιτικής που ασκούν αυτές οι κυβερνήσεις. «Εμείς - επισήμανε - διαχρονικά αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων είναι ο ιδρώτας των εργαζομένων και πρέπει να φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού».

Αναλυτική, όμως, ήταν και η συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους για τα θέματα της Παιδείας και της Υγείας. Οπως είπε, διαρκώς υποβαθμίζεται ο δημόσιος τομέας τόσο της Παιδείας, όσο και της Υγείας, προκειμένου να μπαίνουν όλο και περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια. Ιδιαίτερα, αναφερόμενος στα ζητήματα της Παιδείας, σημείωσε πως «όταν το ΚΚΕ μιλάει για το θέμα, δε βλέπει μόνο το άρθρο 16 ή το νόμο - πλαίσιο, που είναι η κορυφή του παγόβουνου», αλλά, αντιθέτως, εξετάζει την Παιδεία από την πιο τρυφερή ηλικία των παιδιών, την προσχολική αγωγή, όπου περνούν επικίνδυνες αντιλήψεις στους μαθητές.

Ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε πως όλες οι παραπάνω επιλογές δεν έρχονται από μόνες τους. Είναι επιλογές της ΕΕ, επιλογές που έχουν ψηφίσει και οι ελληνικές κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, επιλογές στις οποίες έχει συμφωνήσει και ο ΣΥΝ.

Τέλος, ενημερώθηκε, σε συναντήσεις που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων Τεχνικών Υπαλλήλων του Δήμου της Αθήνας και τη Διεύθυνση της υπηρεσίας, για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας, με κυριότερα την έλλειψη προσωπικού και την παλαιότητα των μηχανημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ