Παρασκευή 20 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: «Τους μήνες που προηγήθηκαν του νέου λουτρού αίματος στη Βιρτζίνια μια περίεργη εκστρατεία έπαιρνε μέρος στις ΗΠΑ. Σε εκατοντάδες δημοτικά και γυμνάσια όλης της χώρας δίνονταν "κυνηγετικά μαθήματα", τα οποία, αν και προαιρετικά, οδήγησαν σε μια δραστική αύξηση του ενδιαφέροντος για το σπορ στις ηλικίες 11 - 16 (...) Τα παιδιά στα μαθήματα αυτά εξοικειώνονται με τα πυροβόλα όπλα, μαθαίνουν πώς να οπλίζουν και να πυροβολούν (...) Μέσα από "γενναιόδωρες" εισφορές εταιρειών που κατασκευάζουν όπλα, όπως η Μπερέτα και η Ρέμινγκτον, το πρόγραμμα γνώρισε ανέλπιστη επιτυχία και προβολή. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μόνο την τελευταία χρονιά περισσότερα από 8.300 παιδιά από 41 Πολιτείες (...) Ο μέσος κυνηγός υπολογίζεται ότι θα ξοδέψει περισσότερα από 15.000 ευρώ σε κυνηγετικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της ζωής του (...) Ολη αυτή η εκστρατεία αποδεικνύει πόσο πανίσχυρο είναι το λόμπι της βιομηχανίας των όπλων (...) Η υποκρισία είναι ότι τον τελευταίο χρόνο δόθηκε αποβολή από το σχολείο σε μαθητές γυμνασίων των Ηνωμένων Πολιτειών απλά επειδή φόρεσαν ένα μπλουζάκι με τον Μάλκολμ Χ να κρατάει ένα όπλο ή απλά επειδή κουβάλησαν ένα νεροπίστολο στην τάξη, την ίδια ώρα που πραγματοποιούνται σεμινάρια που επιτρέπουν τη χρήση κανονικών όπλων» (του Δημ. Τζιαντζή στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΜΕΤΑ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΕΣΑΙ»: «Το περασμένο Σάββατο ο Γουέιν Λαπιέρ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Εθνικής Ενωσης Οπλων (NRA), προειδοποίησε τα μέλη της κατά το ετήσιο συνέδριο στο Μισούρι, να προετοιμαστούν για "την καταιγίδα που ακολουθεί" (...) Η NRA είναι ένα από τα ισχυρότερα λόμπι των ΗΠΑ, με περισσότερα από 4 εκατομμύρια μέλη και ετήσιο προϋπολογισμό 180 εκατομμύρια δολάρια» (από την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΧΥΡΩΝΕΣΑΙ: «Οι μισοί Αμερικανοί δεν παίρνουν ολόκληρη την άδειά τους. Ανασφάλεια και εργασία μειώνουν την άδεια... (...) Το 1/3 απουσιάζει μόλις μία εβδομάδα ετησίως από την εργασία του, το 49% παίρνει άδεια περισσότερες από 11 ημέρες, ενώ μόλις το 13% λείπει για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε εβδομάδων. Ενας στους τέσσερις εργαζόμενους μάλιστα δηλώνει ότι "υποχρεούται" να διατηρεί επαφή με τον προϊστάμενό του καθόσον απουσιάζει» (της Ντίας Ζαβρά στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ