Παρασκευή 20 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κατέθεσε προτάσεις αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης

Με αφορμή το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την «ψήφο των αποδήμων»

Προτάσεις που στηρίζουν επί της ουσίας το κυβερνητικό σχέδιο νόμου για την «ψήφο των αποδήμων» βάσει του οποίου ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης, κατέθεσε χτες το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα, Ε. Βενιζέλος, με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης και απαντώντας στο «προσχέδιο» νόμου το οποίο έδωσαν για διαβούλευση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, πρότεινε την «εκπροσώπηση των αποδήμων στη Βουλή των Ελλήνων ως διακριτή κατηγορία» με τη δημιουργία νέων «εκλογικών περιφερειών» και την «εφαρμογή της μεθόδου της επιστολικής ψήφου».

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με το κυβερνητικό σχέδιο νόμου και μάλιστα θέτουν ακόμα πιο ισχυρές τις βάσεις προκειμένου η συγκεκριμένη διαδικασία να δώσει τη δυνατότητα αλλοίωσης και νόθευσης της εκλογικής βούλησης του ελληνικού λαού. Με τις προτάσεις του το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει την εκλογή βουλευτών, οι οποίοι θα εκπροσωπούν τους «αποδήμους», οι οποίοι με την ψήφο τους θα καθορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ οι ίδιοι δε θα έχουν καμία επίπτωση από το αποτέλεσμα των εκλογών και την εφαρμοζόμενη πολιτική, αφού ζουν σε άλλη χώρα από αυτή της οποίας θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Ο Ε. Βενιζέλος επιχειρώντας να στηρίξει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης θα δημιουργηθούν «τεράστια προβλήματα οργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας, κατάρτισης των ειδικών καταλόγων, καταμέτρησης και μεταφοράς των ψηφοδελτίων και του λοιπού εκλογικού υλικού στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε: «Με τη μέθοδο αυτή δεν διασφαλίζεται η εκπροσώπηση των αποδήμων ως ιδιαίτερης κατηγορίας στη Βουλή των Ελλήνων μέσω βουλευτών κατά προτίμηση αποδήμων που είναι γνώστες των προβλημάτων και των ιδιαίτερων συνθηκών υπό τις οποίες ζουν οι απόδημοι Ελληνες».

Το ΠΑΣΟΚ ζητώντας την εκλογή βουλευτών που θα ασχολούνται με τα «προβλήματα των αποδήμων» (!!) και υποστηρίζοντας ότι οι απόδημοι δεν πρέπει να λειτουργούν ως «συμπλήρωμα» αλλά ως κοινότητα «με ιδιαίτερη φυσιογνωμία και ειδικά προβλήματα», προσπαθεί να... χαϊδέψει τα αυτιά των αποδήμων, αλλά ουσιαστικά επιδιώκει την εκλογή βουλευτών, οι οποίοι θα δρουν στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά δε θα έχουν εκλεγεί από τους μόνιμους κατοίκους αυτής της χώρας, αλλοιώνοντας με τον τρόπο αυτό τη λαϊκή βούληση. Οπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ, η «συγκρότηση εκλογικών περιφερειών αποδήμων», μπορεί να προέλθει μέσα από «μια λογική μείωση των βουλευτών επικρατείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ