Παρασκευή 20 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟΪΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗ Ν. ΠΕΡΓΑΜΟ
Θα εξυπηρετήσει ευρωΝΑΤΟικές ιμπεριαλιστικές ανάγκες

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Με Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας το ΚΚΕ επαναφέρει στη Βουλή το θέμα που αφορά στα κυβερνητικά σχέδια για κατασκευή ΝΑΤΟικού λιμανιού στη Νέα Πέραμο Καβάλας. Την Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αγγελος Τζέκης και έχει ως εξής:

«Με έγγραφο του ΓΕΝ προς το Δήμο Ελευθερών του Νομού Καβάλας, η κυβέρνηση επαναφέρει το θέμα που είχε θέσει το 2003 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την κατασκευή στρατιωτικού - ΝΑΤΟικού λιμανιού στη Νέα Πέραμο. Η αποφασιστική αγωνιστική παρέμβαση δεκάδων φορέων και χιλιάδων κατοίκων της περιοχής απέτρεψε τότε την έναρξη των έργων και την κατασκευή. Η επαναφορά από τη σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα και οι σχεδιασμοί για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μπαίνουν πάνω από τα συμφέροντα του λαού της περιοχής.

Η δικαιολογία ότι θα γίνουν πρόσθετα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος είναι για να καμφθούν οι αντιστάσεις του λαού. Αν θέλει η κυβέρνηση να κατασκευάσει τα έργα αυτά μπορεί να τα προγραμματίσει μέσω του προγράμματος δημοσίων έργων και όχι μέσω ΝΑΤΟικών προγραμμάτων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Γιατί η κυβέρνηση επαναφέρει το θέμα κατασκευής ΝΑΤΟικού λιμανιού στη Ν. Πέραμο και ποιες ανάγκες θα εξυπηρετήσει αν όχι των ευρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
  • Αν έγιναν και ποιες συναντήσεις και συνεννοήσεις, από εκπροσώπους του υπουργείου και ξένους παράγοντες με παράγοντες του Ν. Καβάλας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ