Κυριακή 13 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κρατικά επιχορηγούμενη ... φιλανθρωπία!

Εμβρόντητοι παρακολουθήσαμε την περασμένη Δευτέρα τον τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε ιδιωτικό κανάλι, για λογαριασμό του ιδιωτικού σωματείου «Ελπίδα» (σ.σ. Μ. Βαρδινογιάννη) και με στόχο την ανέγερση του, επίσης ιδιωτικού, παιδικού ογκολογικού νοσοκομείου.

Και λέμε «εμβρόντητοι», γιατί, κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθώνιου, είδαμε να παρελαύνουν το μισό υπουργικό συμβούλιο σχεδόν και διάφοροι πρόεδροι κρατικών οργανισμών, συνεισφέροντας διάφορα ποσά, όχι, βέβαια, από την τσέπη τους, αλλά από τον κρατικό κορβανά, δηλαδή από χρήματα του ελληνικού λαού.

Απορία 1η: Γιατί, λοιπόν, χαρίζουν αυτά τα λεφτά στο ιδιωτικό ίδρυμα και δε φτιάχνουν, όχι ένα, αλλά περισσότερα δημόσια παιδικά ογκολογικά κέντρα;

Απορία 2η: Τι σόι «χορηγοί» είναι όλοι αυτοί, που το παίζουν «μεγάλοι ευεργέτες» με ξένα κόλλυβα; Εδώ φτάσαμε στο σημείο εταιρείες να διαφημίζονται, υποστηρίζοντας ότι ένα μέρος των εισπράξεων - δηλαδή από το ποσό που πληρώνουν οι καταναλωτές - πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Αν θέλουν όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου να κάνουν τους ευεργέτες, ας το κάνουν από τη δική τους προσωπική περιουσία. Ετσι κι αλλιώς, οι επιχειρήσεις τους σημειώνουν τεράστια κέρδη, ελέω της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουν ανάγκη και από κρατικά επιχορηγούμενη φιλανθρωπία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ