Κυριακή 13 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ
Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Επιβεβαιώνεται καθημερινά στη ζωή, ο ρόλος και η σημασία που έχει η συνεχής βελτίωση και ανάπτυξη του «Ριζοσπάστη», ως εφημερίδας -οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ. Σε μια περίοδο που τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν τα πάντα για να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο η ιδεολογία της άρχουσας τάξης και η εξουσία των εκπροσώπων της, σε καιρούς που τα ΜΜΕ, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, στηρίζουν τις πιο αντιδραστικές παραλλαγές των αντιλαϊκών πολιτικών, επειδή έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, στις μέρες μας που οι αγώνες του λαού και της νεολαίας κατασυκοφαντούνται στο όνομα της «προσαρμοστικότητας» που πρέπει να δείχνει η κοινωνία στα σχέδια της οικονομικής ολιγαρχίας, ο «Ριζοσπάστης» καλείται να καταβάλει ακόμα περισσότερες προσπάθειες, ώστε να φέρει σε πέρας τα καθήκοντα που μπαίνουν από το Κόμμα και τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών αγώνων. Να παραμένει το καθημερινό όπλο και εφόδιο των μελών και των στελεχών του Κόμματος, των φίλων και οπαδών του, όλων των ανθρώπων που συμμετέχουν στους λαϊκούς αγώνες.

Με σαφώς λιγότερα οικονομικά μέσα και στηρίγματα, η εφημερίδα μας οφείλει να ανταποκρίνεται και να δίνει καθημερινά με συνέπεια τον αγώνα για την ολοκληρωμένη και σωστή ενημέρωση, γύρω από τα ζητήματα που πραγματικά απασχολούν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να προβάλλει τους αγώνες τους, να συμβάλλει στην πάλη για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανατροπή των σημερινών συσχετισμών. Και προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση εντείνονται οι προσπάθειες της διεύθυνσης, της Συντακτικής Επιτροπής και ολόκληρου του προσωπικού της εφημερίδας μας.

Ωστόσο, η διαδικασία έκδοσης της εφημερίδας έχει ιδιαίτερα υψηλό κόστος, το οποίο, πολλές φορές, γίνεται δυσβάστακτο. Γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά, η τιμή του καθημερινού «Ρίζου» διατηρείται στο 1 ευρώ από τον Ιούλη του 2002 και του «Κυριακάτικου» στο 1,5 ευρώ από τον Ιούλη του 2003. Στα χρόνια, βέβαια, που μεσολάβησαν, είναι κατανοητό ότι το σύνολο των εξόδων έκδοσης της εφημερίδας έχει αυξηθεί σημαντικά, μια πραγματικότητα που επιδεινώνεται περισσότερο και από το γεγονός ότι την περίοδο αυτή δε σημειώθηκε αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας. Ετσι, προχωρούμε αναγκαστικά στην αύξηση της τιμής του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» από την επόμενη Κυριακή στα 2 ευρώ, έχοντας τη σιγουριά ότι οι αναγνώστες του «Ρ» όχι μόνο θα δείξουν κατανόηση, αλλά θα εντείνουν ακόμα πιο πολύ τον αγώνα τους για τη διάδοση της εφημερίδας και την αύξηση της κυκλοφορίας της.


Της
Συντακτικής Επιτροπής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ