Κυριακή 13 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28Η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αντιιμπεριαλιστικό ποτάμι

Αφετηρία στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμός στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα το πρωί η μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνεται στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Η 28η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης ξεκίνησε στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματίζει στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) και άλλοι φορείς.

Ωστόσο, όσοι αγωνιστές δεν μπορούν να βαδίσουν από το Μαραθώνα, έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με τους ειρηνοδρόμους στους ενδιάμεσους σταθμούς, (9.30 Νέα Μάκρη,12.00 Διασταύρωση Ραφήνας, 13.30 Πικέρμι,15.30 Παλλήνη, 17.30 Αγ. Παρασκευή και στη συνέχεια, Εθνική Αμυνα, Αμπελόκηποι) ή να υποδεχτούν τη Μαραθώνια Πορεία στο Σύνταγμα, όπου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6.30 μ.μ. και θα κορυφωθούν με την άφιξη της πορείας στις 7.30 μ.μ. Στην εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Ε. Μαχαίρας, και θ' ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Β. Λέκκα και νεολαιίστικο μουσικό συγκρότημα καθώς και το χορευτικό συγκρότημα της Βαγγελιώς Λύτρα.

Κεντρικά συνθήματα της Πορείας είναι: «Κίνημα ειρήνης δυνατό, ενάντια στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», «ΟΧΙ στην "αντιπυραυλική ασπίδα" των ΗΠΑ», «Ελλάδα χωρίς βάσεις και ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις».

Πούλμαν για τους ενδιάμεσους σταθμούς της Πορείας

-- Ν. Σμύρνη, στις 3 μ.μ. για Αγ. Παρασκευή από την οδό Ομήρου (κατάστημα «Γερμανός»).

-- Νίκαια, στις 3 μ.μ. για Αγ. Παρασκευή από γήπεδο Νεάπολης με στάση στις «Πλειάδες», στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στο Περιβολάκι και στο Κρατικό της Νίκαιας.

-- Ελευσίνα, στις 4 μ.μ. για Αγ. Παρασκευή από Δημοτικό Πάρκινγκ.

-- Ζωγράφου, στις 3 μ.μ. από πλατεία Κύπρου και στις 3.10 από πλατεία Γερδένιας για Παλλήνη.

Πορείες σε όλη την Ελλάδα

Πορείες ειρήνης και αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται σε πολλές πόλεις της χώρας. Πιο συγκεκριμένα:

- Από την Κερασίτσα, γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην Τρίπολη. Η εκκίνηση της πορείας γίνεται στις 5 το απόγευμα και θα τερματίσει στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης. Πούλμαν για την Κερασίτσα αναχωρούν: Από Αθήνα στις 3 μ.μ. (πλατεία Καραϊσκάκη). Από Λουτράκι στη 1.30 μ.μ. (Αγροτική Τράπεζα) και από Κόρινθο στις 2 μ.μ. (Περιβολάκια, πεύκο Σωκράτη).

-- Από τον Τύρναβο, στις 12 το μεσημέρι μέχρι την κεντρική πλατεία της Λάρισας, που θα τερματίσει στις 8 μ.μ.

-- Από την πλατεία Ανακασιάς, στις 6.30 μ.μ., που με ενδιάμεσους σταθμούς στις Αηδονοφωλιές, στην πλατεία Καλλιθέας και στην πλατεία Ελευθερίας, θα καταλήξει, στις 8.30 μ.μ., στην παραλία Βόλου.

-- Από την πλατεία στο Μεγαλοχώρι στις 6.30 μ.μ. που θα καταλήξει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

-- Από την Μητρόπολη που θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., με προορισμό την Καρδίτσα.

-- Παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας επίσης οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΝΑΤΟικού λιμανιού στη Νέα Πέραμο Καβάλας, στις 12 το μεσημέρι στη Νέα Πέραμο.

Την επόμενη Κυριακή

Την επόμενη Κυριακή 20 Μάη πραγματοποιούνται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-- Οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, Αγροτικές Ομοσπονδίες και Σύλλογοι στο Ακτιο, ενάντια στη ΝΑΤΟική βάση των ιπτάμενων ραντάρ, που θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από το πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτιου.

-- Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης με πορεία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το μνημείο του Μπλόκου της Καλαμαριάς, θα περάσει μπροστά από το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη και θα καταλήξει στο μνημείο της Αντίστασης μπροστά από το Δημαρχείο της Σταυρούπολης, επί της οδού Λαγκαδά. Επόμενη κορυφαία εκδήλωση που προγραμματίζει η ΕΔΥΕΘ είναι η εκδήλωση στις 22 του Μάη, στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, με τη συμπλήρωση 44 χρόνων από τη δολοφονία του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα παίρνουμε τη θέση μας στον αγώνα! (2022-05-05 00:00:00.0)
Μαζική λαϊκή απάντηση στην πολιτική της εμπλοκής (2021-05-22 00:00:00.0)
Σήμερα Κυριακή η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (2017-05-14 00:00:00.0)
Την Κυριακή η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (2017-05-12 00:00:00.0)
Ξεκινάει αύριο στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα (2013-05-18 00:00:00.0)
Μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο (2009-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ