Πέμπτη 7 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θεωρεί ότι «δικαιώνεται»

Σε πανηγυρισμούς ξέσπασε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου, με αφορμή το αίτημα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Γ. Κολιοκώστα για σύγκληση του Συμβουλίου Εφετών και την επιχειρούμενη επαναγορά των ομολόγων, υποστηρίζοντας ότι «στην ουσία η δικαιοσύνη έρχεται μετά από 90 ημέρες στις διαπιστώσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη ημέρα».

Βέβαια, πίσω από τις εξελίξεις της έρευνας, αλλά και τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει για την όξυνση της δικομματικής αντιπαράθεσης την υπόθεση των ομολόγων κρύβεται η σταθερή θέση του ΠΑΣΟΚ να αφήσει στο απυρόβλητο την πολιτική - και που σήμερα ακολουθεί η ΝΔ - για συνέχιση του τζογαρίσματος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χτες στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι οι εξελίξεις της έρευνας «επιβεβαιώνουν τις προσπάθειες συγκάλυψης», εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε άμυνα» και υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί «μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και του κοινωνικού κινήματος». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έκανε μεγάλο πολιτικό λάθος να επιχειρήσει να κοροϊδέψει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, δίνοντας λίγα και ανεπαρκή στοιχεία για τις συμβάσεις». Και τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δε θα αφήσει αυτή η κυβέρνηση να γίνει πλυντήριο ευθυνών». Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι είχε τον «πολιτικό σχεδιασμό» αυτής της «εγκληματικής δράσης» με τα αποθεματικά των ταμείων και τα ομόλογα. Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να καταθέσει «τα κείμενα των συμβάσεων για τα ομόλογα».

  • Χτες το πρωί, ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον απερχόμενο Αμερικανό Πρέσβη Τσαρλς Ρις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Κόσσοβο και την ΠΓΔΜ, αλλά και η κατάσταση στην Τουρκία σε σχέση με τους Κούρδους του Ιράκ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ