Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΤΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ: «Αν η υπόλοιπη Ευρώπη χρωστά την ανεξαρτησία της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελλάδα τη χρωστά δύο φορές. Μία για την απαλλαγή μας από τη γερμανική κατοχή και μία για τη σωτηρία μας από την τύχη που θα είχε η χώρα μας αν είχε χαθεί ο εμφύλιος πόλεμος (...) το ΚΚΕ έδωσε το στίγμα, από τον πρώτο εμφύλιο, όταν προσπάθησε να εξοντώσει ήδη από το 1943 όλους εκείνους που είχαν οργανώσει χωριστές από το ίδιο αντιστασιακές οργανώσεις» (ο Κ. Μητσοτάκης / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: «Το 1941 όταν οι Σοβιετικοί στράφηκαν απέναντι στους Γερμανούς κατέλαβαν την Εσθονία (...) οπότε δεν είναι δυνατόν κάποιος Εσθονός να βλέπει και να θεωρεί ένα άγαλμα Σοβιετικού Στρατιώτη σαν το μνημείο του απελευθερωτή μας (...) για έναν περίεργο λόγο, όταν έγινε η εισβολή των Σοβιετικών δεν πείραξαν κανέναν από τους μεγάλους καπιταλιστές και βιομήχανους. Στράφηκαν αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια σε αυτούς που ήταν Εσθονοί ρωσικής καταγωγής και ειδικά στους Σοσιαλδημοκράτες ή Σοσιαλιστές όπως λέγονται γενικότερα» (ο Τόμας Χέντρικ Ιλβες, πρόεδρος της Εσθονίας / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: «Απορώ με αυτούς που απορούν για τον άκρατο φιλοαμερικανισμό χωρών της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης (...) επί πενήντα άγρια και άθλια χρόνια η Αμερική προσωποποιούσε (...) την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που τους στερούσαν οι διάφορες Παπαρήγες (...) η Ευρωπαϊκή Ενωση (...) επί της ουσίας απούσα (...) σιωπηρά ανέχθηκε την επίδειξη δύναμης της Ρωσίας απέναντι στην Εσθονία. Μια μικρή ανεξάρτητη χώρα (...) θέλησε να μετακινήσει ένα μνημείο του Ερυθρού Στρατού, ο οποίος είχε κατακτήσει τη χώρα το διάστημα 1939 - 1941 και 1944 - 1989. Περίπου δηλαδή σαν να ζούσε σήμερα η Ελλάδα με μνημεία της Βέρμαχτ!» (ο jpretenteris@dolnet.gr / «TO BHMA»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ