Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαλεί με το «ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ» της λεγόμενης αμερικανικής βοήθειας...

ΚΚΕ: Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της δικαιολογημένα νιώθουν ευεργετημένοι από τον εγγλέζικο και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Οσο και αν προσπάθησαν και προσπαθούν, ο ελληνικός λαός, που πέρασε τα πάνδεινα από αυτούς, έχει και συγκεντρώνει πείρα. Αυτήν φοβούνται

  • Οσο προκλητικές είναι οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, άλλο τόσο αποκαλυπτικές είναι για το ρόλο του «σχεδίου Μάρσαλ» και τη λεγόμενη αμερικανική βοήθεια.
  • Είναι αλήθεια ότι χωρίς την αμερικανική στρατιωτική και οικονομική στήριξη, τα κόμματα της ελληνικής πλουτοκρατίας δεν μπορούσαν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό. Αυτόν το ρόλο είχαν και έχουν οι κάθε είδους ιμπεριαλιστικές βοήθειες και προγράμματα.
  • Ο Ν. Μπερνς δικαιολογημένα συνεχάρη τους κυρίους Μητσοτάκη και Σημίτη, που ήρθαν σε σύγκρουση με τα αισθήματα του ελληνικού λαού, για να στηρίξουν τις επεμβάσεις και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ.
  • Δεν προξενεί εντύπωση που οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου απέφυγαν οποιαδήποτε δήλωση μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον Ν. Μπερνς. Δείχνει και αυτό κάτι, προπάντων την ταύτιση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ