Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μακριά από τα λαϊκά συμφέροντα

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων στον Ορχομενό ήταν το βήμα του πρωθυπουργού, απ' όπου επανέλαβε τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας, προπαγανδίζοντας νέες μεταρρυθμίσεις. Επέλεξε το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, μία από τις δομές διά βίου κατάρτισης που απευθύνεται σε όσους δε «χωρούν» στο ταξικό σχολείο, αλλά πρέπει και να αποκτήσουν δεξιότητες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας» του μεγάλου κεφαλαίου. Εξήρε δε την προσφορά του δήμου στην ανακατασκευή των κτιρίων, που, όπως είπε χαρακτηριστικά - διαφημίζοντας την «αποκέντρωση» που μεταφέρει τα βάρη στους δημότες - «δεν επιβάρυναν ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο πρωθυπουργός προπαγάνδισε συνολικά τις επιθυμίες του κεφαλαίου για την Παιδεία, κάνοντας λόγο για γνώση που «είναι πλέον κοινωνικό αγαθό» και που «στην εποχή μας μετουσιώνεται σε πλούτο» και δήλωσε ότι «μακριά από λαϊκισμούς, μακριά από υπεκφυγές, από ιδεοληψίες, από προκαταλήψεις και δογματισμούς προχωρούμε μπροστά».

Ο κάθε εργαζόμενος, όμως, βιώνει καθημερινά την υποβαθμισμένη ακριβοπληρωμένη Παιδεία που ετοιμάζουν στα παιδιά του, την ευέλικτη εργασία, βλέπει ποιοι απολαμβάνουν τον «πλούτο» που παράγει και ξέρει τις ανάγκες και τα δικαιώματά του. Και στις κάλπες θα του δοθεί η ευκαιρία να απαντήσει στους προπαγανδιστές των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και «δογματικά» να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ