Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός πλήρωσε ακριβά το δόγμα Τρούμαν

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ

Τις αντικομμουνιστικές και προκλητικές δηλώσεις του Ν. Μπερνς καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟΑ του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, στη δήλωση ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Αθήνα, το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν έγινε πολλές φορές στόχος των κομμουνιστών, αλλά όλες οι κυβερνήσεις και ο δήμαρχος Αθηναίων φρόντιζαν για την αποκατάστασή του», η ΚΟΑ απαντά:

«Το Δόγμα Τρούμαν το πλήρωσε πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός και δεν το ξεχνά. Οι Αμερικανοί τελειοποίησαν τις "έξυπνες" βόμβες της εποχής, τις βόμβες Ναπάλμ, πάνω στα ανταρτοβούνια και πάνω στο σώμα του ελληνικού λαού, για να χτυπήσουν το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Τα λαϊκά στρώματα βυθίστηκαν στη φτώχεια, η χώρα γέμισε με στρατιωτικές αμερικάνικες βάσεις και η ελευθερία έγινε συνώνυμη της βίας, της νοθείας, του ελέγχου των κοινωνικών φρονημάτων. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα χρήματα που ακολούθησαν το Δόγμα Τρούμαν ήταν η πιο σταθερή και η πιο μακροχρόνια "επένδυση" των Αμερικανών για τη στερέωση του συστήματος και των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να σηκώσουν πιο ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Να γυρίσουν την πλάτη στην κυβέρνηση της ΝΔ και το δήμαρχό της, καθώς και στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, που έχει προσυπογράψει τους πολέμους της νέας τάξης. Οσο κι αν φροντίζουν τα αγάλματα και τα σύμβολα της νέας τάξης τα κόμματα και οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, δεν πρόκειται να κάμψουν τη θέληση και την πάλη του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ