Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αστική τάξη δεν ξεχνά τους ευεργέτες της!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα όσα προκλητικά και αποκαλυπτικά ειπώθηκαν από Κ. Μητσοτάκη και Ν. Μπερνς σε εκδήλωση για τα 60χρονα του σχεδίου Μάρσαλ

Συνεπής εκφραστής της άρχουσας τάξης, η οποία ευεργετήθηκε από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, απέδωσε τις ευχαριστίες του για το σχέδιο Μάρσαλ στον Αμερικανό υφυπουργό Ν. Μπερνς, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τα 60 χρόνια από το ξεκίνημα της αμερικανικής βοήθειας.

Ο Κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι προσπάθησε να εξουθενώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους με τη βοήθεια των βόρειων γειτόνων, υποστήριξε ακόμα ότι οι αστικές δυνάμεις δεν είχαν πόρους, αλλά την κρίσιμη στιγμή του εμφυλίου ήρθε η αμερικανική βοήθεια, χωρίς την οποία ο εμφύλιος θα είχε χαθεί για την τάξη του. Και συμπλήρωσε σε ό,τι αφορά στη συνεισφορά των ΗΠΑ πως «αν η Ευρώπη χρωστά μία, εμείς χρωστάμε δύο», αφού αυτή βοήθησε «να μην κερδίσουν οι κομμουνιστές τον εμφύλιο». Μικρή εξόφληση του «χρέους» έκανε και με τη δήλωση - προτροπή του να μη μείνει μόνη της η Αμερική και αβοήθητη στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές προκλήσεις.

Τις ευχαριστίες ανταπέδωσε ο Ν. Μπερνς αναγνωρίζοντας το «σθένος» του Κ. Μητσοτάκη αλλά και του Κ. Σημίτη, χάρη στο οποίο αγάλματα όπως αυτό του Τρούμαν στέκονται ακόμη στη θέση τους, παρότι το «ΚΚΕ ασελγούσε με μπογιές και γκαζάκια έναντι μνημείων Αμερικανών ευεργετών της Ελλάδας». Προφανώς ο Αμερικανός αξιωματούχος έχει μπερδέψει τα σχοινιά με τα οποία οι αγωνιστές - αντιιμπεριαλιστές γκρέμισαν το άγαλμα του Τρούμαν με τα ...γκαζάκια.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και του Ν. Μπερνς το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του αναφέρει:

«Οσο προκλητικές είναι οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, άλλο τόσο αποκαλυπτικές είναι για το ρόλο του "σχεδίου Μάρσαλ" και τη λεγόμενη αμερικανική βοήθεια. Είναι αλήθεια ότι χωρίς την αμερικανική στρατιωτική και οικονομική στήριξη τα κόμματα της ελληνικής πλουτοκρατίας δεν μπορούσαν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό. Αυτό το ρόλο είχαν και έχουν οι κάθε είδους ιμπεριαλιστικές βοήθειες και προγράμματα.

Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της δικαιολογημένα νιώθουν ευεργετημένοι απ' τον εγγλέζικο και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Οσο και αν προσπάθησαν και προσπαθούν, ο ελληνικός λαός, που πέρασε τα πάνδεινα από αυτούς, έχει και συγκεντρώνει πείρα. Αυτήν φοβούνται.

Ο Ν. Μπερνς δικαιολογημένα συνεχάρη τους κυρίους Μητσοτάκη και Σημίτη που ήρθαν σε σύγκρουση με τα αισθήματα του ελληνικού λαού για να στηρίξουν τις επεμβάσεις και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ.

Δεν προξενεί εντύπωση που οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου απέφυγαν οποιαδήποτε δήλωση μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον Ν. Μπερνς. Δείχνει και αυτό κάτι, προπάντων την ταύτιση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σιαμαία το παλιό...(2011-08-05 00:00:00.0)
Αντικομμουνισμός του Μπερνς στα νερά της Ρόδου(2001-05-11 00:00:00.0)
Αντικομμουνισμός Μπερνς(2001-05-11 00:00:00.0)
Θα υποστούμε και γιορταστικές εκδηλώσεις για το «Σχέδιο Μάρσαλ»(2000-10-11 00:00:00.0)
Ο λαός δεν ξεχνά...(1998-04-08 00:00:00.0)
Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο(1998-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ