Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπήκε λύκος στο κοπάδι...

«Προτάσεις» για τα προβλήματα της «εργασίας στον ιδιωτικό τομέα» παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ

Χάθηκε και η τσίπα. Βγήκε χτες το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που από τη θέση της κυβέρνησης θεσμοθέτησε και έκανε καθεστώς τη μερική απασχόληση και με την πολιτική του καθήλωσε στα επίπεδα της φτώχειας τους μισθούς και τα μεροκάματα, να χύσει κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην «εργασία στον ιδιωτικό τομέα»...

Στη διάρκεια του χτεσινού κοινοβουλευτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η υπεύθυνη απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μ. Δαμανάκη παρουσίασε εισήγηση με την οποία ...ανακάλυψε ότι: α) Οι Ελληνες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν πολύ β) Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι οι δεύτεροι χαμηλότεροι στην ευρωζώνη γ) Πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι δ) Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται με μερική απασχόληση.

Χωρίς ίχνος ντροπής επιχειρεί να παραπλανήσει προεκλογικά τα λαϊκά στρώματα, καταγράφοντας τον εργασιακό μεσαίωνα που σε πλήρη ταύτιση με τη ΝΔ τούς έχει επιβάλει...

Το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας αμείβονται «με 500 και 700 ευρώ»... ξεχνώντας προφανώς ότι ο Γ. Παπανδρέου πανηγύριζε μαζί με τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ για την αύξηση των 0,77 ευρώ στο μεροκάματο του εργάτη που υπέγραψαν οι κυβερνο - εργοδοτικοί συνδικαλιστές με τους βιομηχάνους.

Αφού, λοιπόν, κατέγραψε τα προβλήματα, τα οποία απέδωσε στην κυβερνητική θητεία της ΝΔ και όχι στην κοινή πολιτική τους γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου αποκάλυψε τις πραγματικές του προθέσεις. Οπως σημειώνεται στην εισήγηση: «Το ΠΑΣΟΚ προτάσσει την ασφάλεια των εργαζομένων γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία για το παρόν και το μέλλον»!! Μάλιστα, για να ισχυροποιήσει το επιχείρημά του και αποδεικνύοντας ότι την επομένη των εκλογών έχει στόχο την παραπέρα προώθηση των «ελαστικών σχέσεων εργασίας» θύμισε ότι «τα ποσοστά προσωρινής και μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα είναι χαμηλά σε σχέση με την ΕΕ»! Οσο για το πρόβλημα της ανεργίας προτείνει να «υπάρξει στροφή των επιδοτούμενων προγραμμάτων στον ιδιωτικό τομέα», προσφέροντας απλόχερα φτηνά και «επιδοτούμενα» εργατικά χέρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ