Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ
Προωθείται το παγκόσμιο φακέλωμα

Παρέμβαση - καταγγελία του Θανάση Παφίλη στο Ευρωκοινοβούλιο

Ενα αόρατο τείχος ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τους αλλοδαπούς που ζητούν βίζα για οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ. Ετσι μετά την εξασφάλιση του βιομετρικού φακελώματος των πολιτών των κρατών μελών της ΕΕ, σειρά έχουν οι αλλοδαποί των οποίων τα προσωπικά και βιομετρικά δεδομένα θα καταχωρούνται σε μια τεράστια κοινή βάση δεδομένων, στη διάθεση των διωκτικών και άλλων μηχανισμών των κρατών - μελών.

Τα μέτρα αυτά που προωθεί η Εκθεση σχετικά με το «Σύστημα Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις» κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής τόνισε τα ακόλουθα:

«Μετά την υπερψήφιση της Σύμβασης του Προυμ, της εξελιγμένης μορφής της Σύμβασης Σένγκεν, του Συστήματος Πληροφοριών SIS II και της Απόφασης για την ανεξέλεγκτη και ανεμπόδιστη συλλογή και ανταλλαγή των προσωπικών δεδομένων ακόμη και αυτών που αφορούν τις πολιτικές, ιδεολογικές, φιλοσοφικές, θρησκευτικές αντιλήψεις κάθε πολίτη της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε και το Σύστημα Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις (VIS).

Πρόκειται για ένα Σύστημα που νομιμοποιεί τη συλλογή, την επεξεργασία και την ανταλλαγή προσωπικών και βιομετρικών δεδομένων όλων των αλλοδαπών που ζητάνε βίζα για οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, στο οποίο έχουν πρόσβαση οι διωκτικές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες κάθε κράτους μέλους και προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα που τυλίγει ασφυκτικά η ΕΕ γύρω από τα ατομικά δικαιώματα.

Οπως διακηρύσσει η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φιλοδοξία της ΕΕ είναι "να αποτελέσει το VIS τη μεγαλύτερη βιομετρική βάση δεδομένων στον κόσμο". Με τα μέτρα αυτά γιγαντώνεται η καταστολή και οι μηχανισμοί επιβολής της, θεσμοθετείται το φακέλωμα εν δυνάμει όλων των κατοίκων του πλανήτη. Η ΕΕ ολοένα και περισσότερο μετατρέπεται σε στρατόπεδο - φρούριο για τους λαούς της και τους πολίτες των τρίτων κρατών.

Ομως, όσο το κεφάλαιο εντείνει τα μέτρα καταστολής και ασφυκτικού περιορισμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων για να εδραιώσει και διασφαλίσει την κυριαρχία του, τόσο θα μεγαλώνουν τα ρεύματα της αντίστασης και της ανυπακοής, της αναπόφευκτης πάλης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και της αντιδραστικής Ενωσής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ