Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Προεόρτια εξαχρείωσης

Του Στάθη (από την «Ελευθεροτυπία»)
Του Στάθη (από την «Ελευθεροτυπία»)
Αυτός που έβαλε την υπογραφή του κάτω από την απόφαση οι εργάτες να πάρουν «αύξηση» 0,77 ευρώ, αποκαλεί τον άλλον (που επίσης έβαλε την υπογραφή του στην ίδια απόφαση) «πολιτικό κανακάρη του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου»...

Ο δεύτερος, που έχει στο ενεργητικό του τα σαμποτάζ κατά των τρακτέρ των αγροτών και που ξεπούλησε τον ΟΤΕ σε ποσοστό που ξεπερνάει το 65%, αποκαλεί τον πρώτο (που θέλει να ξεπουλήσει ό,τι απέμεινε από τον ΟΤΕ) «εγκληματική οργάνωση»...

Ο ένας, που οι «γαλάζιοι» τον αποκαλούν «ψεύτη» και «αρχιερέα της διαπλοκής», λεηλάτησε τα ταμεία των εργαζομένων την περίοδο της χρηματιστηριακής «φούσκας». Ο άλλος, που οι «πράσινοι» τον αποκαλούν «κλέφτη» και «Σικελό», ελέγχεται ότι λήστεψε τα ταμεία με τα δομημένα ομόλογα.

Και ο ένας και ο άλλος έχουν κάθε λόγο, στις εκλογές που έρχονται, να μην αποτελέσουν κριτήριο ψήφου τα έργα τους. Θέλουν οι μεταξύ τους ύβρεις να κουκουλώσουν κι όσα έκαναν κι όσα θα κάνουν μετά τις εκλογές: Ασφαλιστικό, Παιδεία, ιδιωτικοποιήσεις, λιτότητα.

Η μπόχα που άρχισε να αναδίνεται από την «αντιπαράθεσή τους» δεν αφορά μόνο στον περίφημο «πολιτικό πολιτισμό» τους. Την επιλογή τους αποκαλύπτει, να εξοστρακίσουν την πολιτική από το προσκήνιο. Και να την υποκαταστήσουν με μια αγοραία «κοκορομαχία» που ο κίνδυνος να καταλήξει σε εξαχρείωση είναι ευθέως ανάλογος του πάθους και του ενός και του άλλου για την «κουτάλα».


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ