Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»

Εμπαιγμό προς τη λαϊκή οικογένεια αποτελεί ο δικομματικός καβγάς που στήθηκε χτες στη Βουλή ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την ...«Οικονομία της οικογένειας», που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Μέσα από την προεκλογική υψηλών τόνων αντιπαράθεσή τους τα δύο κόμματα επιχείρησαν να κρύψουν την υπακοή τους στις αντιλαϊκές επιλογές των Βρυξελλών.

Η ανεργία και η φτώχεια αυξάνονται τα τελευταία 20 χρόνια, τόνισε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί συνειδητή επιλογή τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ «που επέλεξαν την προσαρμογή στους κανόνες της Ευρωπαϊκή Ενωσης». Τόνισε, παράλληλα, ότι ενώ ο ελληνικός λαός γίνεται ολοένα και πιο φτωχός οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βοηθούν το κεφάλαιο να αντέξει στον ανταγωνισμό και στην κατεύθυνση αυτή δίνονται παροχές, όπως οι αναπτυξιακοί νόμοι και το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων. Οσον αφορά την καταστροφή στην Πάρνηθα, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές εξαγγελίες περί αναδάσωσης.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αφού παρουσίασε τις πενιχρές αυξήσεις στις συντάξεις και τη φορολογική του πολιτική ως «κοινωνική ευαισθησία», υποστήριξε ότι το φάρμακο ενάντια στη φτώχεια είναι... οι νέες παροχές προς το κεφάλαιο που θα οδηγήσουν στην «αύξηση των θέσεων εργασίας». Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κινήθηκε ακριβώς στην ίδια λογική, μιλώντας για «φοροαπαλλαγές στις επενδύσεις για εργασία» και υποστηρίζοντας ότι τα ελληνικά νοικοκυριά φτώχυναν από το 2004 και μετά. Από τη δικομματική κόντρα δεν έλειψαν φυσικά και οι αναφορές στην οικολογική καταστροφή της Πάρνηθας, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αλληλοκατηγορούνται για «λαϊκισμό» και «ανικανότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ